1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Kopieren, opnemen,

Het pakket biedt verschillende mogelijkheiden om videobestanden vanuit diverse media in te lezen, waarna de beelden bewerkt kunnen worden. Er zijn in totaal vier opties aanwezig, te weten:
  • Analoog bestand importeren
    Hierbij valt te denken aan het importeren van videobeelden, direct vanaf een analoge videocamera of een videorecorder met de oude vertrouwde videobanden
  • Digitaal videobestand importeren
    Digitale videobestand importeren, wat bijvoorbeeld is opgenomen met een digitale videorecorder of filmbestanden die je van internet gehaald hebt.
  • Kopieer Disk
    Een functie waar al veel programma’s voor zijn, namelijk het kopiëren van een DVD of CD. Ook is het mogelijk om een dual-layer schijf te comprimeren naar single-layer formaat.
  • TV/Recorder
    Rechtstreeks vanaf je tvkaart/recorder tv kijken en eventueel opnemen.


Na het importeren van een videobestand kun je ervoor kiezen om de beelden direct op een DVD of CD te branden, eventueel met toevoeging van een mooi DVD menu. Er zijn al veel standaard templates en een aantal variaties in lettertypes voor je DVD menu. Verwacht echter niet van dit pakket dat het branden snel gaat aangezien het achteraf alsnog je videobestand naar een DVD formaat moet encoderen en dit kost helaas ook weer tijd.