2min

Tags in dit artikel

,

Gameplay

De besturing wordt aan het begin goed uitgelegd zodat je eigenlijk geen fouten kan maken, het treurige is nou wel weer dat de tips nogal snel verdwijnen waardoor je stukken kan missen die wel van belang zijn.

Het lopen gaat heel simpel doormiddel van de linker analoge stick, rondkijken doe je met de rechter stick. Tijdens gevechten kun je combo’s maken, als iemand bijna knock-out is dan kan je voor hem gaan staan L1 indrukken en daarna meteen de knop met het rondje. Nu verneder je de persoon waarmee je vecht, de gang waar deze persoon bij hoort zal de volgende keer wel iets beter uitkijken voordat ze je aanvallen.

Ook kan je over objecten heenspringen, naarmate je verder komt krijg je een skateboard, dat je overigens altijd bij je hebt en je kan in de stad fietsen vinden. Daarmee verplaats je je natuurlijk sneller. Je kunt onbeperkt rennen, maar daar moet je wel iets voor doen, je moet namelijk heel vaak achter elkaar de X toets indrukken dus vanzelf heb je wel iets van, nou is het wel genoeg geweest!

Jammer is dat hij af en toe moet laden, dit is natuurlijk normaal voor een spel maar het wordt vervelend als de tijden te lang worden. Bij Canis Canem Edit zit dit net op het randje van vervelend.
Leuke dingetjes in het spel zijn bijvoorbeeld het commentaar wat je krijgt van de studenten, of de populairdere leerlingen die je tackelen. Als je heel lang rent kan je in het echt wel eens struikelen, fit is hier ook het geval! Het is echter best goed uitgewerkt, het is namelijk niet zo dat je om de zoveel meter op je bek gaat, maar als je bijvoorbeeld een stoeprandje of het gras op rent kan je wel eens uitglijden.
Tijdens het rennen, en lopen, bots je natuurlijk ook wel eens tegen mensen op. Deze bieden meestal hun excuus aan, maar soms komen ze achter je aan en krijg je slaag.

Table of contents