1 min

Tags in dit artikel

, ,

Inleiding

Toen ik een tijdje geleden Windows Live onder de loep nam was ik niet zo positief over de Windows Live Mail dienst die Microsoft indertijd bood. Sindsdien heeft Microsoft haar onvolwassen Windows Live Mail applicatie omgedoopt naar Windows Live Hotmail. Ik dacht, tijd voor een review.

Hotmail, in het bezit van Microsoft sinds 1997 en officieel opgericht in 1996, is een van de grootste webmail aanbieders van de wereld. Het heeft op het ogenblik 280 miljoen actieve gebruikers en is onderdeel geworden van het Windows Live-platform. Voor het eerst in de geschiedenis van Hotmail onderging het afgelopen week een wereldwijde upgrade.

In Nederland en België was deze update reeds eerder (als eerste in de wereld) doorgevoerd. Upgraden kan zeer gemakkelijk door te klikken op ‘Join Windows Live Hotmail’. Deze versie, intern genoemd M11, is op AJAX gebaseerd en heeft een aantal erg leuke features.

Tevens ga ik een kort kijkje nemen naar de concurrentie, en dan vooral naar Google Mail en Yahoo! Mail. Maar voor het zover is eerst drie pagina’s over de nieuwe Windows Live Hotmail met alle features die de webmail biedt, direct gevolgd door de conclusies.