3min

Tags in dit artikel

, , ,

Menuonderdeel: applicaties

Via het menuonderdeel applicaties heeft de gebruiker toegang tot een aantal speciale opties die de site biedt. Een aantal speciale opties zijn bijvoorbeeld een ip blocker, een kalender en de mogelijkheid om een poll aan te maken.

Download Manager


De download manager biedt de mogelijkheid om bestanden op de website aan te bieden als download. Enige limitatie hiervoor is dat het bestand niet groter mag zijn dan 20 MB.
Het online zetten van downloads is zo gebeurd door simpelweg een naam en een categorie te kiezen en vervolgens een beschrijving in te vullen. Een kind kan de was doen.

Een mogelijkheid om deze downloads ook ter download aan te bieden op de website zelf heb ik echter niet kunnen vinden. Wel is het mogelijk om via het beheerderspaneel zelf de downloads te downloaden. Maar persoonlijk verwacht ik niet dat dit de bedoeling is van de feature. Het schijnt dus dat de optie om de downloads te tonen op de website wel heel erg goed verborgen is. Of zou men dit soms gewoonweg vergeten zijn?

Forum Manager


Via het forummanager kunnen eenvoudig categorieën ingevoegd worden met een bijbehorende beschrijving.
Daarnaast kunnen ook de topics bij gehouden worden, ook deze kunnen verwijderd en bewerkt worden. Wederom is het op een zeer overzichtelijke manier geordend waardoor alles zich vanzelf wijst.

Foto Manager


Op deze pagina kan men via de fotomanager een fotoalbum creëeren. Hier kan men een naam aangeven voor het album en kan er een beschrijving mee worden gegeven. Tevens heeft men de mogelijkheid om aan te geven hoe groot de previews moeten worden van de thumbnails. Nadat het album aangemaakt is heeft de gebruiker de mogelijkheid om foto’s toe te voegen. Wat verder nog handig is voor de mensen die geen held zijn in fotobewerken, is dat het formaat van de foto’s tijdens het online zetten zeer snel veranderd kan worden.

Anders dan bij de downloads is hier wel een mogelijkheid beschikbaar om deze te tonen op de website zelf. Bij het aanmaken van een nieuwe link in het menu kan namelijk aangegeven worden dat deze moet linken naar het fotoalbum.


Alle applicaties die gebruikt kunnen worden op de site.


Gastenboek Manager


In de gastenboek manager kan men kiezen om te reageren op de gastenboekreacties via email of via het gastenboek zelf. Tevens heeft men de mogelijkheid om de reacties te verwijderen.

IP Block Manager


Op iedere website heb je wel eens irritante gebruikers. Zo heeft ook deze software een tool aan boord die er gemakkelijk voor kan zorgen dat de gebruiker mensen via het IP-adres kan verbannen van de website. Door simpelweg het IP in te voeren is dit zo gebeurd.
Wat echter nergens uit te halen is, is een manier voor een leek op dit gebied om ook achter het IP-adres te komen. Mocht de gebruiker dit namelijk niet weten dan kan het nog wel eens erg lastig zijn om erachter te komen.

Kalender Manager


Ook een kalender kan op de website getoond worden. Via het beheerderspaneel kan de gebruiker de kalender op een zeer eenvoudige en snelle manier aanpassen.

Nieuws Manager


Ook de nieuwsmanager is zeer logisch ingericht waardoor je kleine nichtje van 5 jaar bij wijze van spreken al nieuws zou kunnen plaatsen op de website.

Poll Manager


Als laatste kan de gebruiker ook zeer gemakkelijk een poll opstarten. Het enige wat ik hier persoonlijk minder aan vindt is dat het slechts mogelijk is om maar vier verschillende antwoorden te hebben, meer antwoorden is helaas niet mogelijk.

Het tonen van het fotoalbum, het forum en het nieuws is echter zeer lastig te achterhalen. Ik dacht zelf in eerste instantie dat dit niet mogelijk was, maar na een tijdje zoeken bleek dus dat je dit kunt selecteren bij de opties van het menu.