2min

Tags in dit artikel

,

Eerste indruk & MAGIX Speed

Na even een eerste indruk op MAGIX Speed te hebben geworpen ga ik het brandprogramma zelf bekijken. Gevolgd door een uitgebreide review van de overige programma’s.

Eerste indruk


Dit is Nero. Geen twijfel mogelijk was mijn eerste indruk. Het openingsprogramma van Speed lijkt heel erg sterk op Nero Smartstart. Het is hetzelfde kleine venster met verschillende categorieën, zoals muziek, video’s, foto’s, data, bewaren, favorieten, kopiëren en extra’s, alleen zonder de transparantie die Aero te bieden heeft op Windows Vista.

MAGIX Speed, hiervan uit kunnen alle taken worden uitgevoerd.
[/sub]

In het venster staat een link naar iPACE. Dit lijkt op het eerste gezicht niet meer dan een reclamelink naar de overige services die MAGIX te bieden heeft, zoals een online album, website maker en een online printservice. Ook is het mogelijk om het programma te configureren, al valt er niet heel erg veel in te stellen. Eigenlijk helemaal niets, behalve dan hoe favorieten geconfigureerd moeten worden en er is een ‘instelling’ om MAGIX-programma’s parallel te openen, dus meerdere MAGIX programma’s open op dezelfde tijd. Dat is geen optie. Natuurlijk wil ik ze parallel open hebben.

MAGIX Speed bestaat uit meerdere applicaties, te verstaan: Speed, Music Manager, Foto Manager, Video Clinic, Foto & Video easy, TV & Media Center, Music Editor en Print Studio. Daarnaast zijn er nog enkele online diensten waar ik later op terugkom. Nero biedt ongeveer hetzelfde – en misschien wel meer – aan. Deze programma’s zullen los behandeld worden op de volgende pagina’s.

Speed


Het branden in Speed werkt heel erg simpel. Gewoon een bestandje van de ene kant van het venster naar de andere kant slepen en op branden drukken. Er kan ook gekozen worden om een image te branden of om deze te laden in een virtueel schijfstation met een stationsletter naar keuze.

Het venster waar bestanden worden geselecteerd om te branden
[/sub]

In de titel kun je de naam van het project kiezen en als je verdrinkt in je eigen bestanden kun je de bestandsfilter gebruiken in het optiesvenster. Zodra alle bestanden zijn toegevoegd, wordt het branden gestart. Overigens kan er gebrand worden op cd’s, dvd’s, hd dvd’s en Blu-ray-schijven.