2min

Tags in dit artikel

,

Speed en Music Manager

Het tweede waar ik een blik op zal gaan werpen is de Music Manager, Foto & Video easy en Foto Manager. Dit zijn ook gelijk grotendeels de applicaties voor de thuisgebruikers.

Music Manager 2007


Met de MAGIX Music Manager 2007 kun je je hele muziekcollectie beheren. Eigenlijk is dat niets speciaals, dit kan namelijk ook met Windows Media Player, iTunes of Winamp. Maar met Music Manager is het mogelijk om een eigen album te creëren en deze, natuurlijk, vervolgens te branden. Verder kan er geluisterd worden naar podcasts en webradiostations van over heel de wereld. Van Radio Russian tot New Orleans Radio. Overigens zijn er wel weinig Nederlandse stations. Maar bovenstaand is dan ook meteen alles wat het programma doet. Er is natuurlijk nog een equalizer en een visualizer, maar verder is het programma bijna gelijk aan gratis iTunes.

Het De Music Manager en de simpele interface daarvan
[/sub]

Foto & Video easy 2


Zoals de naam al doet vermoeden is het met dit pakket mogelijk om foto’s en video’s te bewerken. Het programma lijkt op Windows Movie Maker en DVD Maker in een, maar het is allemaal net iets professioneler. Er zijn talloze effecten beschikbaar (uitsnijden, spiegel, overgangseffecten, symmetrie) en er kan van alles worden ingesteld. Het programma werkt ook met een storyboard waar de video’s en foto’s naartoe gesleept kunnen worden.

Foto & Video easy 2; let ook op de 2 tabbladen bovenaan
[/sub]

Zodra het bewerken is voltooid kan de film worden opgeslagen als een dvd-film. Om het dvd-menu te maken kan er gekozen worden uit een paar complete templates, of je kunt ervoor kiezen om zelf iets in elkaar te zetten met de standaardlettertypen, extra eyecandy en de gekozen ordening. Daarna kan het gewenste formaat gekozen worden (SVCD, VCD, dvd, mini-hd dvd of blu-ray-disc).

Foto Manager 2007


Ook onderdeel van de suite is de Foto Manager 2007. Met dit handige programma is het mogelijk om snel foto’s te optimaliseren. Dit proces verloopt erg soepel doordat het mogelijk is om op meerdere foto’s dezelfde bewerking uit te voeren. Zodra de bewerkingen klaar zijn, kan de selectie afgedrukt (of via een lokale printer of via de MAGIX-afdrukservice) of gebrand worden. Een andere optie is om de foto’s als fotoshow weer te geven op volledig scherm.

De Foto Manager, aan de rechterkant kunnen albums gemaakt worden
[/sub]

Foto’s kunnen direct van een scanner, mobiele digitale opslag of digitale camera geïmporteerd worden. Vervolgens worden de bestanden als album opgeslagen zodat ze makkelijk terug te vinden zijn. In de Foto Manager zit een menu dat heet Opgaven. Hiermee kunnen foto’s georganiseerd en geoptimaliseerd worden. Handige features, helaas moet er wel even gezocht worden naar hoe je sommige opgaven precies moet gebruiken, want de interface is niet altijd even gemakkelijk.