2min

Tags in dit artikel

,

Andere diensten

Er is meer. MAGIX heeft namelijk ook een grote online wereld. Ik behandel alleen de relevante diensten bij deze suite: MAGIX Online Album, SecuDrive en Online afdrukken bestellen.

Andere diensten…


Naast alle bovenstaande programma’s zijn er in meerdere programma’s van MAGIX links te vinden naar de online diensten. In het begin van deze review las je dat ik deze vond lijken op reclamelinks. Wel, dat is niet zo. Een van deze diensten is de MAGIX Online Album. Na het registreren kreeg ik van MAGIX 500 MB opslagruimte en een eigen albumwebsite met 10 site-ontwerpen. Voor 3 euro kan die opslagruimte worden uitgebreid naar 2 GB en voor 5 euro naar 5 GB, met die uitbreiding wordt het ook mogelijk om met een mobieltje naar de site te surfen. Een erg leuke toevoeging.

[center]Een Flash-error dook op bij de automatisch MAGIX-website[/center]

Het overdragen verloopt erg soepel. Er kan gekozen worden in welke kwaliteit de foto’s moeten worden opgeslagen, zodat niet alle opslagruimte in een keer op is en of de foto’s openbaar moeten worden gepubliceerd of privé moeten blijven. Na het uploaden opent zich een prachtige Flash-website, die helaas wel wordt ondersteund door Google Ads en die één scripterror bevat. Maar dat mag de pret niet drukken, de website is mooi en kan ook filmpjes en audio afspelen.

Ook kunnen afdrukken van foto’s besteld worden via de MAGUX Afdrukservice. Om dit te doen lanceert MAGIX een speciale assistent. Deze bepaalt de hoeveelheid, formaat en automatisch de prijs.

[center]Het online afdrukken is erg handig[/center]

Een andere MAGIX-dienst is SecuDrive. Opvallend is dat de opslagruimte aanzienlijk minder is dan die van Online Album. Je krijgt namelijk slechts 128 MB om te back-uppen. Terwijl je juist zou verwachten dat back-uppen belangrijker is dan foto’s online opslaan. Daarmee kunnen weinig bestanden worden geüpload, maar weer via betaling is uitbreiding van de opslagruimte mogelijk. Het uploaden naar de SecuDrive verloopt via de brandsoftware in MAGIX. Dit is niet de duidelijkste en meest intuïtieve manier, maar, oké, het werkt.