2min

Tags in dit artikel

Inleiding

Zoals we gewend zijn van EA komt het bedrijf ook dit jaar weer met een nieuwe game in de Nascarserie, te weten Nascar 08. De game is verkrijgbaar voor PS3, Xbox360 en PS2. EA is de enige publisher die een licentie van Nascar op zak heeft, er is dus geen concurrentie. Dit zorgt er natuurlijk voor dat EA weinig innovatief hoeft te zijn om de trouwe schare Nascarfans aan te trekken. De laatste grote verandering in de Nascar game reeks dateert nu al van twee jaar geleden.

Ik kies voor de "Race Now" optie en kies voor de ovale (zijn ze niet allemaal zo?) track van Las Vegas. Ooit wil ik daar zelf ook nog wel eens een toertje maken. Met typisch Amerikaanse muziek op de achtergrond en acht laps voor de boeg druk ik op accept.

Mijn allereerste rit liep meteen in het honderd, zowel letterlijk al figuurlijk. Ik kwalificeerde me als 41e van de 42 en in de race werd ik constant van de baan geduwd. De minste tik van een andere wagen zorgt ervoor dat je begint te slippen, eens dat gebeurt mag je de gele vlag verwachten. Daarna start je zeer waarschijnlijk ergens achteraan. Mijn tweede kwalificatie was al heel wat beter. Ik mocht als eerste aan de race beginnen. Maar wederom zat ik in no time al weer achteraan. Het is zowat onmogelijk om als beginner heelhuids in de top vijf te finishen. Het lijkt wel of de andere bestuurders het op de nieuwkomer (speler) hebben gericht. Misschien beginnen de computers zich echt tegen ons te keren !?


Nascar 08, here I come!