2min

Tags in dit artikel

,

Inleiding

In deze Review bespreek ik het brandprogramma van Corel: Corel DvD copy 6. DvD copy 6 is een soort van Nero, maar dan met minder opties. Het is vooral bedoeld als een programma om snel en makkelijk te converteren naar bijvoorbeeld je iPod, je PSP, Zune en nog veel meer.

De vooruitichten:


Het programma belooft een hoop, zo zou ik kunnen kopiëren in drie eenvoudige stappen, veel gereedschap hebben voor het kopiëren van dvd’s. De meeste schijfindelingen worden ook ondersteund zoals DVD+/-R, DVD+/-RW, DVD DL, CD-R/RW en DVD-RAM. Daarnaast ondersteunt het programma ook DivX en de 3GPP/3GPP2-videoformaten voor mobiele telefoons, het iPod videoformaat en is er ook ondersteuning voor HDV camcorders. Als laatste heb ik ook nog de beschikking over schijfcompressie en automatische menu’s voor mijn dvd’s. Als laatste heb je nog de mogelijkheid om gelijk je video’s te converteren naar bijvoorbeeld je PSP. Dat klinkt erg goed! Laten we kijken of Corel deze beloftes ook kan waarmaken.

De Installatie


De installatie verloopt lekker vlot, maar je moet er wel bij blijven want er komt steeds weer een vraag voorbij. Dit had wel wat netter gekund. Tijdens de installatie kan je nog kiezen of je extra programma’s wilt mee installeren die er gratis bijgeleverd worden. Je krijgt dan het volgende mee geïnstalleerd: WinDvD 8 en een programma om je schijfjes mee te labelen bijvoorbeeld met Lightscribe. Als laatste moet je nog even je pc herstarten, en klaar ben je.