3min

Tags in dit artikel

, , ,

Publiceren

Totzover ben ik overwegend positief geweest over de gebruikservaring van het maken en publiceren van een fotoshow op een dvd. Op deze pagina lees je of dat ook zo is bij het branden van de foto’s op een cd, dvd of Blu-ray-disk

Branden


Je bent net klaar met het maken van een prachtige foto- of videoshow en wilt deze nu gaan branden. Geen probleem, je klikt op de brandende disk en er wordt je gevraagd om het project op te slaan. Een beetje een vreemde vraag, maar goed, het scherm van branden lanceert en staat klaar om te beginnen te branden. Tenminste, zo lijkt het, want zodra er wordt geklik op opnieuw een brandende schijf, gaat het mis. Je moet je eerst per se registreren om de MPEG-2-codec te activeren, waarvoor een MAGIX-account is vereist waardoor je weer lekker de o zo gewilde nieuwsbrief ontvangt. Jammer dat dit niet bij de installatie kon.

Het registreren gaat veel sneller als je al een MAGIX-account hebt. Maar zelfs dan moet je nog eerst je gegevens invullen en je e-mailclient openen om de activatiecode in ontvangst te nemen waarna snel en onzichtbaar een programma wordt geïnstalleerd. Na dit proces begint eindelijk het branden van de schijf, wat in meerdere stappen verloopt. Voor het branden kunnen overigens nog de kwaliteitsinstellingen gekozen worden.

MAGIX Goya burnR

Standaard plaatst MAGIX op de desktop ook een snelkoppeling naar het programma Goya burnR, ook onderdeel van de MAGIX-suite. Met dit programma is het mogelijk om kopieën van dvd’s en cd’s te maken, data, video’s, muziek of back-ups te branden, toegang te verkrijgen tot de Foto Manager en Mufin MusicFinder evenals andere dingen. Het is zelfs mogelijk om dvd-9-bestanden te shrinken naar dvd-5-formaat. Het programma werkt erg simpel, en komt vooral neer op het slepen van bestanden waarna het programma de rest doet. Goya burnR lijkt dan ook erg veel op MAGIX Speed.

[center]Goy BurnR-hoofdvenster dat veel lijkt op dat van MAGIX Speed[/center]

Online


Zoals eerder in deze review verteld, is het ook mogelijk om de foto’s online te publiceren. In MAGIX Speed zagen we al dat MAGIX serieus bezig is met onlinediensten, en zo ook weer in Foto’s op CD en DVD 7. Door in het menu branden op de webknop te drukken wordt de fotoshow geëxporteerd naar een onlinealbum waarvoor een MAGIX-account is vereist. Het album kan privé of openbaar zijn, maar er kan hier geen onderscheid worden gemaakt tussen vrienden en onbekenden. Het uploaden verloopt redelijk snel en al gauw kan het onlinealbum bekeken worden.

[center]Uploaden van bestanden naar het onlinealbum[/center]

Het onlinealbum wordt gewoon in een webbrowser bekeken, standaard door middel van Flash, en werkt precies zoals het op een dvd zou werken. Het menu functioneert, evenals de video’s en foto’s. Dat alles is gegoten in een mooie en heldere interface met een erg mooi menu. Er valt nog te kiezen uit vier andere interfaces. Het enige minpuntje is dat er Google-advertenties op de webpagina worden getoond. Daartegenover staat wel weer een eenvoudig te bereiken website, namelijk naam.magix.net. Het onlinealbum kan tot 500 MB aan bestanden opslaan en is ook te gebruiken op mobieltjes.

[center]Onlinealbum geheel in Adobe Flash[/center]

Overigens is het beheren van het onlinealbum even zoeken. Dit moet namelijk gebeuren via een aparte website op MAGIX. Vanuit MAGIX Online Album kunnen wel vrienden worden geselecteerd, het ontwerp en de modus, Flash of HTML, gewijzigd worden. De ontwerpen zijn niet heel erg verschillend, en hebben alleen een ander kleurenspel en achtergrond. Het beheren van bestanden en aanmaken van nieuwe mappen verloopt via de Online Media Manager, een erg handige Flash-applicatie geheel in stijl van MAGIX die erg snel werkt.

Voor het onlinealbum zijn ook betaalde abonnementen mogelijk. Voor 4 euro per maand wordt de opslagruimte uitgebreid naar 2.000 MB, zijn er 10 skins beschikbaar en is de reclame van Google weg. Voor nog eens een euro meer wordt de opslagruimte zelfs 5.000 MB en zijn er 15 skins beschikbaar. Naast onlinealbum is het ook mogelijk om met andere gebruikers in Foto’s op CD en DVD 7 te chatten, foto’s af te drukken, een onlinemediacatalogus te bekijken of een website te maken.