2min

Tags in dit artikel

, , ,

Foto Manager en Mufin MusicFinder

Naast het hoofdprogramma en onlineservices bestaat MAGIX Foto’s op CD en DVD 7 ook nog uit de Foto Manager 2008 en Mufin MusicFinder die we op deze pagina gaan bespreken.

MAGIX Foto Manager 2008


De Foto Manager 2008 is precies zoals de naam al doet vermoeden: een fotobeheerprogramma, net als Windows Fotogalerie, Windows Live Photo Gallery of Picasa. Het indexeert alle afbeeldingen waarna ze kunnen worden geplaatst in een fotoshow, op papier, op het web of op een cd of dvd. Maar dat is natuurlijk niet alles, de foto’s kunnen ook worden geoptimaliseerd met standaardfuncties als rode ogen weghalen, helderheid instellen, contrast, croppen en meer.

De interface van het programma werkt wel, maar is het toch net niet en die van Windows Fotogalerij vind ik iets duidelijker, schoner en overzichtelijker en ook het ontbreken van een zoekoptie of tagondersteuning is een groot gemis. Wel is het mogelijk om foto’s te categoriseren of te zoeken naar soortgelijke foto’s aan de hand van commentaar en dergelijke, toch blijft de Foto Manager onderdoen voor zijn concurrenten als Picasa en Windows Fotogalerij. Het moge duidelijk zijn: deze suite koop je niet vanwege Foto Manager 2008.

[center]Foto Manager 2008 met het menu opgaven deels uitgeklapt[/center]

Wat wel weer aanwezig is, is de integratie met andere MAGIX-diensten. Alhoewel dat ook niet heel erg speciaal is, gezien deze zelfde integratie, alleen dan natuurlijk niet met MAGIX, ook aanwezig is in Windows Live Photo Gallery en Picasa. Ook het menu opgaven, tevens aanwezig in Foto’s op CD en DVD 7, waarmee het mogelijk wordt om in zes stappen foto’s te presenteren. Bij elke stap staan de bijbehorende taken en functies van het programma, zodat je dus eenvoudig op weg wordt geholpen.

Mufin MusicFinder


De Mufin MusicFinder base, zoals het programma voluit heet, is een simpel muziekafspeelprogramma. Het bevat functies als een muziekbibliotheek, ondersteuning voor ID3-tags en het aanpassen daarvan en het maken van afspeellijsten. Ook is er integratie met de freedb.org-databank om informatie van nummers te halen, zoals titelgegevens. De interface van het programma ziet er schoon uit, hoewel deze wel een beetje uit de toon valt.

[center]De simpele interface van de MusicFinder base[/center]

Aan de linkerkant staan de geïndexeerde mappen, die geordend kunnen worden op genre, jaar, album of artiest, in het midden de muziekbestanden en aan de rechterkant staat de afspeellijst. Die afspeellijst kan opgeslagen, geopend, gesynchroniseerd naar een draagbaar apparaat of gebrand op een cd of dvd worden. Het is jammer dat het programma zo weinig functies bevat, wat vanwege de vele concurrenten wel had gemogen. Een gratis programma als iTunes bevat veel meer en doet bovenstaande functies stukken beter.