2min

Tags in dit artikel

, , ,

Meer gameplay

De verschillende klassen, te weten: engineers, field ops, soldiers, medics en covert ops, hebben elk hun eigen specialiteiten en wapens. Per klasse is het mogelijk om sterren te verdienen. Hoe meer sterren je verdient, hoe beter je karakter wordt. Het is echter niet zo dat er meer wapens kunnen worden geunlockt, iets wat wel mogelijk was in Battlefield.

Natuurlijk zijn er ook talloze voertuigen in het spel beschikbaar. Van helikopters tot APC-voertuigen en van quads tot Humvees. Ook hier weer, net als bij de gadgets, zijn de voertuigen ongelijk verdeeld waarbij beide soorten voertuigen hun voor- en nadelen hebben. Jammer is wel dat de voertuigen van de tegenstander niet gebruikt kunnen worden. De balans is echter wel erg goed, ook bij de wapens.


Aan een onlinemultiplayerspel kunnen maximaal zestien spelers deelnemen. Zijn er te weinig deelnemers, dan worden er in het onlinespel gewoon een paar bots toegevoegd. Een van de weinige dingen die Battlefield niet heeft en Quake Wars wel. Het spel komt natuurlijk echt tot zijn recht wanneer de teams goed met elkaar samenwerken. En in tegenstelling tot Battlefield zijn hier geen squads voor nodig.

Om het schieten wat makkelijker te maken, is er in de Xbox 360-versie een auto-aimsysteem geïntroduceerd. Dit systeem werkt erg fijn en maakt het schieten soms misschien wel iets te makkelijk. Ook heeft je karakter in de 360-versie een veel hogere loopsnelheid. Deze loopsnelheid is zo hoog dat het lopen erg onnatuurlijk aanvoelt.