2min

Tags in dit artikel

Housekeeping

Housekeeping


In het Housekeeping venster kun je The Ultimate Troubleshooter tijdelijke en/of onnodige data van je systeem laten verwijderen. Hieronder vallen onder andere de Tijdelijke Internet Bestanden, Internet Explorer Geschiedenis, Lijst met recent geopende documenten en Windows Temp files.
Handig is dat het programma over elke actie duidelijke informatie kan geven over wat er verwijderd wordt. Verwijderde data wordt standaard naar de Prullenbak verplaatst, het programma adviseert deze data enkele dagen te bewaren om te garanderen dat het systeem nog stabiel draait.

Vreemd is dat de actie "Empty C:WindowsPrefetch" waarover het programma adviseerd: "In most cases you should not empty the Prefetch folder as the only result will be a decrease in performance til Windows XP/Vista recreates the file." standaard aanstaat.

Voor het uitvoeren van de geselecteerde schoonmaak acties wordt de gebruiker nog een lange checklist voorgeschoteld die volledig doorlopen moet worden. Ook is het niet mogelijk de schoonmaak uit te voeren voor dat alle software op het systeem is uitgeschakeld, behalve The Ultimate Troubleshooter. Nadat ik al mijn software heb uitgeschakeld word ik nog éénmaal gewaarschuwd dat ik vooral geen software moet opstarten tijdens het uitvoeren van de schoonmaak.

Letterlijk 15 vinkjes, 3 waarschuwingen, het sluiten van alle software (in de taakbalk dan ;)) en 1 minuut 56 aan schoonmaaktijd later is er 86MB aan schijfruimte vrijgemaakt.
Met CCleaner haal ik persoonlijk betere resultaten.