1 min

Tags in dit artikel

Overig

Unieke eigenschappen


Pidgin heeft wel als voordeel dat het programma een plugin-venster kent. Zo kan de gebruiker gemakkelijk wat kleine dingetjes toevoegen. Verwacht niet dat hiermee de gehele functionaliteit omgegooid kan worden, het is echt gebouwd voor kleine dingetjes. Zo heeft Pidgin ook ondersteuning voor meerdere smiliepakketten, voor wanneer de huidige niet bevallen.


In vergelijking met Windows Live Messenger biedt het programma wel een hoop instellingen. Dat maakt het weer net wat fijner om het programma naar eigen hand te zetten. Verder biedt het programma ondersteuning voor bijvoorbeeld privacy-opties, waarmee ingesteld kan worden wie er contact op mag nemen. Standaard staat deze op iedereen, maar dat kan gewijzigd worden naar: iedereen uit mijn contactenlijst, alleen ingevulde gebruikers, niemand, enkele mensen niet. Enkele mensen niet staat overigens gelijk aan het blokkeren van iemand.

Toekomstige versies


In de toekomst staat ook nog het één en ander op de rol. Pidgin werkt aan de hand van ToDo-lijstjes. Een hot-punt op deze lijst is audio- en video-gesprekken, die tot dusver niet ondersteunt wordt. Verder werkt Pidgin aan een optie tot het maken van chatrooms, zoals men bijvoorbeeld bij MSN meerdere personen kan uitnodigen voor het gesprek.