Stay tuned, abonneer!

Installatie

Installatie


Ik begon mijn WLM-avontuur op de site van Windows Live. Wanneer je daar de installer wil downloaden wordt je overvallen door allerlei extra programma’s en instellingen die Microsoft je probeert aan te smeren. Ik raad dan ook aan WLM via onze downloadsectie te downloaden.
Ook tijdens de installatie wordt er nog allerlei andere diensten aangeboden. Als je alleen geïnteresseerd in de Messenger dan is het nogal vervelend dat je wel drie keer andere zaken krijgt aangeboden. Erg commercieel


Of je ook nog wat andere software wil…

Nadat je hebt aangegeven dat de Messenger geïnstalleerd moet worden, doet de installer de rest. Wat dat betreft is de installatie heel erg gemakkelijk.

Systeemeisen


Windows Live Messenger is alleen beschikbaar voor Windows XP (SP2 of hoger) en Windows Vista. Verdere systeemeisen zijn: een 233MHz-processor en 128MB RAM. Niet erg hoog dus ook oudere pc’s kunnen Windows Live Messenger draaien.

Protocollen


Windows Live Messenger ondersteunt alleen MSN en Yahoo! Messenger. Dit valt een beetje tegen maar voor de gemiddelde gebruiker is dit genoeg. Microsoft heeft echter wel bekend gemaakt dat Windows Live Messenger 9 ook andere protocollen gaat ondersteunen. Voorbeelden hiervan zijn Google Talk, ICQ en AIM.

Opties


Windows Live Messenger werkt out-of-the-box. Dat wil echter niet zeggen dat er niets in te stellen valt. Zo kun je de pop-up ‘MSN Vandaag’, die verschijnt bij het aanmelden, uitzetten. Ook andere reclame uitingen zoals de tabbladen kun je uitzetten. Maar helemaal reclamevrij zul je Windows Live Messenger niet krijgen.


Een greep uit de instellingen.


Verder zijn er redelijk wat zaken in te stellen maar Windows Live Messenger is absoluut niet helemaal naar eigen smaak aan te passen. De indeling van de opties is echter wel helder. Niet te veel tabbladen en alles is ruimtelijk ingedeeld. Windows Live Messenger richt dus echt op de beginners en de gewone gebruikers. Wil je alles naar je eigen hand zetten dan ben je beter af met een ander chat client.