1 min

Tags in dit artikel

Inleiding

Geschiedenis


Adium is een gratis IM-client voor Mac OS X die sinds september 2001 bestaat. Het werd van origine ontwikkeld door universiteitsstudent Adam Iser. De eerste versie van het programma was zeer beperkt en bood alleen ondersteuning voor het AIM-protocol.

Na de eerste release volgden nog een zestal releases waarna het versienummer van Adium uit kwam op 1.6. Vanaf dat moment besloot het Adium-team om de code van het programma volledig te herschrijven, hetgeen met versie 2.0 afgerond moest zijn. Door de grote verschillen tussen de eerste versie en 2.0 is besloten om de naam te veranderen naar Adium X. Later werd ook hier weer van afgezien en werd de naam weer zoals vanouds, Adium.

De grootste verbetering in Adium was het switchen naar de libpurple-bibliotheek wat het mogelijk maakte om het programma meerdere protocollen te laten ondersteunen. Inmiddels ondersteunt Adium naast AIM vele andere protocollen zoals MSN, Jabber, Google Talk, ICQ en vele anderen. De laatste stabiele versie is 1.3.2 en kwam uit op 9 oktober 2008.

[b]Behandelde versie[/b]


In deze review heb ik de laatste stabiele versie, 1.3.2 behandeld, die op 9 oktober 2008 is uitgebracht. Meest interessante nieuwigheden in deze bugfixrelease zijn:
  • Volledige ondersteuning voor offline-berichten in MSN.
  • Ondersteuning voor ‘Now Playing’ van iTunes.