2min

Tags in dit artikel

,

Nieuwe Applicaties

Spotlight


Laten we beginnen met Spotlight. Spotlight is een techniek die sinds Tiger in het Mac OS X-besturingssysteem van Apple zit. En nu dus sinds versie 3.0 ook in het iPhone OS, maar wat is het dan precies? Spotlight is een service die je hele systeem door zoekt. Dus je agenda, adresboek, e-mail, iTunes, eigenlijk gewoon alles. Dit is dan ook precies wat het op je iPhone ook doet.

Spotlight op de iPhone werkt erg vlot. Zodra je begint met het intypen van je zoekopdracht komen de resultaten al tevoorschijn. Je hoeft dus niet te wachten om iets te vinden. Spotlight is een apart scherm dat je heel makkelijk kunt bereiken vanaf je home-screen. Het enige dat je hoeft te doen is naar links navigeren.


Je iPhone doorzoeken met Spotlight

Spotlight is nu ook geïntegreerd in alle applicaties van Apple. Naast het aparte Spotlight-scherm kun je dus ook zoeken in applicaties als Mail, Contacten, Notities en je iPod.

Voice Memo’s


Een andere nieuwe applicatie is Voice Memo’s. Hiermee kun je, zoals de naam al suggereert, audio-opnamen maken. Dit kunnen korte berichten of ideeën zijn, maar ook complete verhalen of een vergadering. Je kunt de audio-opnamen op je iPhone ook bewerken. Als je bijvoorbeeld teveel hebt opgenomen kun je dit er afknippen en het vervolgens weer opslaan.


De Voice Memo-applicatie



Het bewerken van Voice Memo’s

De audio-opnamen worden bewaard binnen de applicatie zelf. Synchronisatie met je Mac of pc gaat via iTunes. In iTunes staan ze in de sidebar in een nieuwe playlist genaamd Voice Memo’s. Hier had Apple beter een aparte categorie van kunnen maken. Nu staan de audio-bestanden namelijk gewoon tussen de rest van je muziek.