2min

Tags in dit artikel

, , ,

Inleiding

De geschiedenis van de Harmony-familie


Inmiddels zijn er al flink wat universele afstandsbedieningen van Logitech op de markt gekomen. Het low-end-model in de serie is de Harmony 525 Advanced Universal Remote. Dit model kan tot maximaal tien apparaten aansturen en is voorzien van een leerpoort waarmee je de signalen van een andere afstandsbediening over kunt zetten. De Harmony 555 en de Harmony 785 kunnen tot vijftien apparaten aansturen, waarbij de Harmony 785 nog over een kleurendisplay beschikt.

De Harmony 895 heeft als extra dat hij apparaten tot op een afstand van dertig meter kan bedienen. Dit is mogelijk door toepassing van een infrarood-ontvanger die radiografisch aangestuurd wordt. Meest bekende Harmony-afstandsbediening is waarschijnlijk de Harmony One, waarvoor Logitech veel reclame heeft gemaakt. Deze afstandsbediening heeft een kleurenscherm dat aanrakingsgevoelig is.

Het absolute high-end model in de serie is de Harmony 1100, een afstandsbediening die meer weg heeft van een tablet. In combinatie met een radiografisch aangestuurde infrarood-ontvanger kan ook deze afstandsbediening apparaten aansturen tot op een afstand van 30 meter, maar ook speciale verlichting en dergelijke kunnen ingeregeld worden met de Harmony 1100.

De allernieuwste telg in de Harmony-serie is de Harmony 900 en dat is tevens het model dat we in deze review gaan bekijken. De Harmony 900 is een afstandsbediening die alles aan boord zou moeten hebben, zo kan hij apparaten middels infraroodsignalen bedienen, maar ook via een radiografische verbinding. Logitech kondigde de afstandsbediening eerder vorige maand al aan.

Wanneer de afstandsbedieningen reageren door middel van een radiografisch signaal moet er nog een apparaatje tussen geplaatst worden, de Harmony RF Wireless Extender, deze kost nog eens 99 euro. Door dit apparaat kun je door de muren en deuren heen richten. Verder heb je onbeperkte ondersteuning voor je Harmony-remote. Mocht jouw apparaat niet in de database zitten kun je contact met Logitech opnemen en dan zorgen zij ervoor dat het apparaat alsnog toegevoegd wordt.

Table of contents