2min

Inleiding en features

Ozone


Ozone is een merk dat weinigen bekend in de oren zal klinken en dat is niet zo verwonderlijk, aangezien het merk pas in mei van dit jaar werd opgericht. Ozone houdt zich enkel bezig met gamingproducten en heeft onder andere een muismat en een headset in zijn assortiment. Techzine kreeg van Ozone de Ozone Smog, een gamingmuis met een precisie van 5040 dpi, met een naam die in tijden van Kyotonormen op zijn minst tegen de stroom in gaat. Voor wie zich afvraagt wat dat smog allemaal kan veroorzaken, even deze quote:

Quote:

Hoge concentraties van fijnstof (PM10) in de atmosfeer betekenen een risico voor de volksgezondheid. Als deze concentraties fijnstof te hoog worden, kondigt de Vlaamse overheid een zogenaamd smogalarm af tot een tijdelijke snelheidsverlaging op snelwegen tot 90 km per uur.

Wij lieten ons niet tegenhouden door die snelheidsbeperking en keken of deze muis een stoflong waard is of beter vakkundig om zeep kan worden geholpen door Al Gore.



Features


De Ozone Smog heeft negen programmeerbare knoppen, vier DPI-modes met een aanpasbare waarde en de skates op deze muis zijn niet gemaakt van teflon, maar van keramisch materiaal. Verder is de rechtergrip van de muis te vervangen door een ander exemplaar en is ook het gewicht van de muis aan te passen door middel van zes gewichtjes van elk vijf gram. Daarnaast is er op de muis ook een speciale ‘lift’-knop voorziet, die je toelaat om je muis aan te passen aan de afstand tot de ondergrond. Tenslotte kan de muis in vijf verschillende macromodes gezet worden, elk met een specifieke knoppenlay-out die opgeslagen wordt in het 5,6KB grote geheugen van muis. Over de prijs en verkrijgbaarheid van de muis is tot op heden nog niets bekend.