2min

Tags in dit artikel

, ,

Interface

De interface van XBMC werkt over het geheel genomen zeer goed. Er is een startscherm dat gelijk alle ‘main’-opties weergeeft en daarna veranderd de weergave naar een zijbalk aan de linker kant en een contentvlak. Dit zorgt ervoor dat het overzicht behouden blijft. Het is bij sommige onderdelen, zoals video’s en muziek, mogelijk om naar een volledige weergave te gaan.

Libraries


Iets dat misschien in het begin even wennen is, maar daarna ontzettend handig is de library-functionaliteit. Je moet eerst aangeven welke mappen wat bevatten. Deze worden vervolgens doorzocht en in libraries gezet. Zo wordt de muziek standaard in de library ‘muziek’ gezet, waarin men weer kan sorteren en zoeken. Dat zorgt voor overzicht. Het is ten alle tijden mogelijk om hier libraries aan toe te voegen of juist te verwijderen. Deze kunnen ook uit andere computers binnen het netwerk gehaald worden.


Dergelijke functionaliteit is er ook bij video’s en werkt feitelijk gewoon hetzelfde. Wat wel opvalt bij video’s is dat hij de content van een VIDEO_TS-map niet samenvoegt, deze bestanden laat hij apart zien. Sommige andere mediacenters groeperen dit tot één bestand, bijvoorbeeld ‘DVD-files’.

Systeem-informatie


Net als andere mediacenters heeft ook XBMC de mogelijkheid om systeem-informatie weer te geven. Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld je interne- en externe-IP weergegeven wordt. De informatie had mooier vormgegeven kunnen worden door middel van grafieken en tabellen bijvoorbeeld. Nu ziet het er een beetje saai uit omdat alles tekstueel is.


Overig


Verder is de interface eigenlijk gewoon duidelijk. Wanneer men op de knop afsluiten drukt ontstaat er een menuutje waarin aangegeven wordt welke opties er nog precies zijn. Dit varieert van het openen van de cd-speler tot het afsluiten van het hele systeem. Dit zorgt eveneens voor overzicht.

Table of contents