2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Software

Installatie


Het installeren van de meegeleverde software gaat bijzonder snel en zonder moeilijke vragen. Verder is er Windows 7-compatibiliteit, dus daar hoef je alvast niet voor te vrezen. De computer moet na de installatie wel opnieuw opgestart worden, maar dat nemen we er dan maar bij. Het installeren van de Arvo-software is overigens niet noodzakelijk om het toetsenbord werkend te krijgen. De modetoets werkt ook zonder software, maar wil je je macrotoetsen gaan configureren, dan komt de software om de hoek kijken.


Gebruik en functies


Met de meegeleverde software is het mogelijk om tot vijf verschillende profielen voor je toetsenbord in te stellen. Elk profiel heeft zijn eigen toewijzingen voor de vijf macrokeys en ook kun je per profiel instellen welke toetsen van de volgende vijf je wilt deactiveren: linker Windowstoets, rechter Windowstoets, applicatietoets, CAPS-lock en TAB-toets. Dat is vooral handig om in te stellen bij je gameprofielen, zodat je in het heetst van de strijd niet per ongeluk naar Windows overschakelt. Er zijn al applicaties die dit doen voor jou, maar laat dit dan een extra zekerheid zijn. Het is overigens niet mogelijk om met één druk op een toets te schakelen tussen de verschillende profielen. Daarvoor moet je expliciet naar de software gaan of van een handige softwarefunctie gebruik maken. Die functie laat toe om aan elk profiel tot drie executables te koppelen, zodat dat profiel automatisch wordt geactiveerd bij het opstarten van de applicatie. Leuk!


Zoals gezegd kun je aan de elk van de vijf macrotoetsen een functie toewijzen. Dat gaat van multimediafuncties over Internet Explorer-functies tot zelfs gamespecifieke functies. Zoals je kunt zien op de screenshot worden op dit moment World of Warcraft, Crysis, Battle for Middle Earth en Sacred 2 ondersteund. Erg uitgebreid is de native game-ondersteuning dus nog niet, maar er worden met nieuwe software-updates waarschijnlijk wel nieuwe games ondersteund. Minder handig is het dat je aan een macrotoets niet kunt toewijzen dat ze moet dienen om handmatig tussen de verschillende profielen te schakelen. Jammer dat Roccat hier niet aan gedacht heeft.


Verder kun je ook je eigen macro’s programmeren en dat is erg makkelijk, zoals alles eigenlijk in de software. Op de record-knop drukken, toetsen ingeven, stoppen en klaar. Wie wat meer wil, kan eventueel nog gebruik maken van de uitgebreide macro-editor die je alles tot op de milliseconde laat regelen. Ondersteuning voor muisklikken is er echter niet en dat is best wel jammer. Ook scripten, waarbij je programma’s kan oproepen of IF/ELSE-constructies kan gebruiken, is voorlopig niet mogelijk.