2min

Tags in dit artikel

,

Installatie

Na het programma gedownload te hebben en de installatie geopend te hebben zie ik dat het programma er al beter uitziet dan de website. Als eerste is de vraag van de taalkeuze. Daarna komen er een aantal vragen over de functies die je wil gaan benutten in het Media Center, zoals tv-kijken en of je gebruik gaat maken van HDTV.



Ook is er de vraag welke TV-engine je wilt gebruiken. Je hebt de keuze uit de ingebouwde TV-plugin van MediaPortal 1.0.1 en je kunt kiezen voor de MediaPortal TV-server. Ik heb gekozen voor de TV-plugin, dit omdat ik geen HDTV ga bekijken (omdat ik dit niet kan ontvangen).

Tijdens de eerste keer opstarten selecteer je of je geavanceerd of normaal wil opstarten, het gaat in deze dan om het instellingenmenu. Ik heb voor geavanceerd gekozen. De opties die omcirkeld zijn, zijn extra en staan dus niet in het standaard instellingenmenu.



Wanneer je MediaPortal opstart krijg je het volgende scherm. Dit is een zogenoemd geavanceerd scherm. Hier staan een aantal opties meer in dan het ‘standaard’ scherm, maar hier spreken we later in deze review verder over.



Wanneer je rechts bovenin op het derde knopje drukt ga je naar de normale mode. Deze ziet er ook een stuk simpeler uit, maar niet onaangenaam.

Table of contents