2min

Tags in dit artikel

,

Inleiding

Het gevecht


Elk jaar gaat het in virtueel voetballand over de strijd tussen Pro Evolution Soccer en FIFA. Was het PES dat begin vorig decennium de strijd aanlegde met FIFA en dikwijls het betere spel was, sinds de editie van 2009 is FIFA weer de koploper. PES leek na PES 6 nogal eens goede mogelijkheden uit het spel te halen en te vervangen voor mindere opties, waardoor het spel ook enkele fans heeft verloren die naar FIFA zijn vertrokken. PES 2011 moet alle fouten uit het verleden wegwissen en weer FIFA voorbijstreven. Nu moeten we van deze game natuurlijk niet direct een vergelijking gaan maken, ook omdat ik FIFA 11 alleen als demo heb gespeeld, maar toch kijk ik met een schuin oog naar de oude editie FIFA 10.


Vernieuwingen offline


PES 2011 is een game die geheel opnieuw ontwikkeld is ten opzichte van PES 2010 omdat PES 2010 niet goed ontvangen werd door fans en pers. De gameplay was matig, er zat namelijk vertraging tussen controller en het spel, het spel op het veld voldeed niet en daarnaast verliest PES standaard op licenties.
De gameplay is dus aangepast waarbij het passing systeem het meest in het oog springt. Bij het passen dien je zelf de kracht en richting te bepalen waardoor het eenvoudiger zou moeten worden om een steekpass te geven. Bovendien laat het jou wat meer doen tijdens de game dan alleen op de pass-knop te drukken. Verder vallen nieuwe stamina-balkjes boven de speler op. Deze zijn rood dan wel goed, afhankelijk van de staat van de speler.
Konami heeft gezichtsanimaties ingevoerd waardoor de speler daadwerkelijk leven lijken te bezitten als ze een kans missen of scoren. Als laatste punt is de Zuid-Amerikaanse Champions League -de Copa Libertadores- in het spel opgenomen. Als laatste is Become a Legend-modus iets geüpdatet.

Vernieuwingen online


De Master League, toch de spelmodus waar PES om bekend staat is online gegaan. Jij bent de manager van een online team. Als je veel wedstrijden wint zul je betere spelers kunnen kopen, maar als je veel verliest en je dus geld kwijtraakt zul je spelers moeten verkopen.