2min

Tags in dit artikel

,

Inleiding

Windows Mobile heeft jarenlang minder goede zaken gedaan. De komst van de iPhone van Apple en Android van Google waren geen goede ontwikkelingen voor Microsoft’s mobiele besturingssysteem.

De laatste jaren heeft Microsoft de mobiele markt nauwlettend in de gaten gehouden en Windows Phone 7 is het resultaat. Er is goed gekeken naar concurrentie zoals iOS en Android, maar Microsoft geeft er met Windows Phone 7 wel echt een eigen draai aan. Althans, een kleine revolutie was toch wel het minste wat we van Microsofts beloften mogen verwachten.



Het eerste Windows Phone 7-toestel dat we testen is de HTC Trophy. Van de telefoon kan je later nog een aparte review verwachten. Windows Phone 7 is een te grote vernieuwing om even kort in die review te verwerken, dit gebeurt dus in dit separate artikel.

Het grote idee van Microsoft is een nieuwe manier van besturing. In plaats van de voornamelijk verticale manier van besturen op de meeste systemen, werkt Windows Phone 7 vooral horizontaal. Het vegen naar links en rechts staat centraal.



Het uiterlijk van Windows Phone 7 is zeer appetijtelijk. De gebruikte kleuren zijn eventueel wat betreft kleur naar smaak aan te passen. Onze HTC Trophy was natuurlijk vooringesteld op het HTC-groen, maar we hebben verder ook de mogelijkheid om magenta, paars, lichtblauw, lichtgroen, bruin, roze, oranje, blauw, rood en groen te gebruiken.

Wanneer de iconen van het hoofdscherm verschijnen gebeurt dit op een zeer stijlvolle manier, ze lijken als het ware het scherm in te rollen. Ook andere effecten zijn op een prachtige manier vormgegeven. Wat betreft de vormgeving heeft Microsoft alvast goed werk geleverd.