2min

Verpakking en uiterlijk

Verpakking


De verpakking van de Nokia is niet zoals we die tegenwoordig kennen van bijvoorbeeld HTC of Samsung, maar gewoon een ouderwets plat en wat groter. De vorm is natuurlijk ook totaal niet belangrijk zolang deze maar goed beschermt en de inhoud maar klopt. Op de vrij kale voorkant zien we het toestel afgebeeld met daarnaast de naam van de fabrikant. Ondanks de wat kale verschijning is de verpakking van de C7 gewoon goed in orde.



Op de achterkant zien we nogmaals een afbeelding van de C7 met daarnaast in verschillende talen een verkoop praatje van Nokia. Jammer vinden wij dat de specificaties onderaan wat weggemoffeld worden. Een duidelijke lijst van wat de telefoon aan boord heeft prefereren wij toch echt boven deze manier van Nokia.

In de doos vinden wij naast de telefoon een oplader, een kort usb-kabeltje, een headset en wat boekjes en handleidingen. De inhoud van de doos is zoals het hoort en alles wat je bij een telefoon mag verwachten is ook netjes geleverd.



Uiterlijk
De C7 die wij opgestuurd kregen van Nokia is geleverd in geborsteld zilver. Naast deze kleur is de C7 ook leverbaar in het zwart en donkerbruin. Al deze kleuren geven de C7 een stijlvol en erg chic uiterlijk. Afgaande op dat uiterlijk lijkt de Finse fabrikant zich meer op de zakelijke gebruiker te richten, dan op de mainstream gebruikers.

Op de voorzijde van de C7 vinden wij 3 fysieke knoppen. Van links naar rechts zijn dit opnemen, Center/Ok en ophangen. Op de bovenkant van de telefoon is er een micro-usb poort te vinden en tevens ook de aan/uit-knop. Op de rechterzijde zitten maar liefst 5 knoppen. Te weten: harder, bevestigen, zachter, stand-by en de cameratoets. De onderzijde en linkerzijde zijn vrij van toetsen. Wat toch wel een opmerkelijke keuze is van Nokia, vaak zitten er aansluitingen aan de onderzijde e, worden de toetsen over de linker en rechter zijkant verdeeld.


De C7 is erg mooi vormgegeven en dit geld dan ook voor de achterkant. Hier zijn de camera, boxen en led-flitser samen mooi verwerkt in een vierkant design. De accuklep is in tegenstelling tot de rest van de telefoon een stuk donkerder grijs.

Het gewicht van de telefoon is prima. Op de dikte van het toestel kunnen wij ook niets aanmerken en dit zorgt ervoor dat je de telefoon niet tot nauwelijks zal voelen wanneer je deze in je broekzak draagt. Niets is zo vervelend dat een telefoon die je continu voelt en niet lekker in de zak past.