2min

Conclusie

Met de C7 levert Nokia neen zeer nette telefoon af. Het toestel zal niet niet aan de eisen van de meeste gebruikers op Techzine voldoen, maar iemand die weinig smartphone eisen heeft, nog niet bekend is met Android of iOS en al jaren met Nokia belt zou dit een goede telefoon kunnen zijn.

De C7 zit kwalitatief zeker goed in elkaar en je voelt gewoon een solide stevige telefoon wanneer je het toestel in je hand hebt. Ondanks dat Symbian^3 niet op kan tegen besturingssystemen als iOS en Android, werkt het wel gewoon soepel en goed op de C7, we zijn dan ook niet tegen problemen aangelopen.

De grote vraag is natuurlijk moet je iemand zo’n toestel nog aanraden? Aan de ene kant is het echt een goed toestel, maar Nokia heeft duidelijk aangegeven dat er op de langere termijn voor Symbian^3 geen toekomst meer is. Als je voor dit toestel kiest, dan kies je waarschijnlijk 2 jaar lang voor dit toestel dat exact hetzelfde blijft als het nu is. Er komen geen verbeteringen, geen updates en als je daarna opnieuw een toestel uit moet zoeken, wordt je hoogst waarschijnlijk alsnog gedwongen voor Android, iOS of Windows Phone te kiezen. In onze optiek kan je dan beter nu al voor Android, iOS of Windows Phone gaan.

Als wij Nokia een tip mogen geven, dan vinden wij het zeker een overweging waard om de C7 ook op de markt te brengen met Windows Phone!
8.0
  • Chic design;
  • goede bouwkwaliteit;
  • degelijk.
  • Na aankoop nog allerlei dingen moeten installeren;
  • Symbian^3 zal niet meer worden verbeterd;
  • Over 2 jaar moet je alsnog over op Android, iOS of Windows Phone.