2min

Tags in dit artikel

Prestaties (RAID Hybrid)

Natuurlijk testen we de Drobo 5N ook middels onze gebruikelijke prestatietests, om te kijken waar de NAS goede prestaties weet neer te zetten en waar deze wellicht steekjes laat vallen. Het maken van een NAS is niet zo moeilijk, maar degelijke stabiele en betrouwbare prestaties neerzetten is vaak een ander verhaal.

Benchmark: HD afspelen – Hybrid RAID

Benchmark: Fotoalbum – Hybrid RAID

Voor multimediatoepassingen blijkt deze NAS erg geschikt te zijn. Het valt in onderstaande grafiek niet echt op, omdat er weinig vergelijkingen zijn met hybrid RAID-apparaten. We prefereren normaliter RAID5, maar dat kunnen wij bij de Drobo helaas niet forceren.

Benchmark: Office productiviteit – Hybrid RAID

Aangekomen bij de test voor Office-productiviteit zakt de Drobo echter door het ijs, dit is een van de slechtste scores die we ooit gemeten hebben. Om er zeker van te zijn dat de meting ook daadwerkelijk klopt, hebben we de test nog een tweede keer gedaan, met hetzelfde resultaat.

Benchmark: Map kopiëren vanaf NAS – Hybrid RAID

Benchmark: Map kopiëren naar NAS – Hybrid RAID

Benchmark: Bestand kopiëren vanaf NAS – Hybrid RAID

Benchmark: Bestand kopiëren naar NAS – Hybrid RAID

Tot slot het kopiëren van een complete map of bestanden. Het kopiëren van een map gaat een stuk trager dan we gewend zijn, de snelheid van het kopiëren van een los bestand is redelijk. Met betrekking tot de scores van de Drobo 5N verwijzen we graag naar de RAID 5-scores in deze review. Als je deze naast elkaar houdt, kun je de 5N redelijk in de juiste context plaatsen.