3min

Tags in dit artikel

, ,

Verpakking en uiterlijk

Verpakking

De Acer Liquidmini wordt geleverd in een witte doos met een groene afbeelding erop. Op de voorkant van de doos zijn ook alle vijf de uitvoeringen van de telefoon terug te vinden. Op de achterkant heeft Acer in vijf talen de specificaties van de Liquidmini geplaatst.





Inhoud

Als we de doos openmaken zien we als eerste de telefoon die in een bedje aan het wachten is tot je hem voor de eerste keer oppakt en klaarmaakt voor gebruik.

Als we de telefoon uit de verpakking halen komt er nog een breed scala aan accessoires tevoorschijn. Acer is zo vriendelijk om een hoesje voor de telefoon mee te leveren. Dat is iets wat we tegenwoordig nog maar zelden zien, maar daarom zeker niet minder kunnen waarderen. Het hoesje is gemaakt van een donkergrijs leer-achtig materiaal en is geperforeerd zodat er een patroon op ontstaat.



In de doos vinden we tevens een lichtnetadapter waar de meegeleverde USB-kabel in gestoken kan worden en een headsetje. Het headsetje is helaas geen state-of-the-art. Het gaat om simpele oordoppen waar we nog een kousje omheen moeten doen. Niks bijzonders, we zien natuurlijk liever een stel stijlvolle in-ear-oortjes. Verder is er ook een 2GB micro-SD-kaartje meegeleverd, met een SD-adapter.

Als laatste heeft Acer een drietal boekjes in de doos gedaan, namelijk een handleiding, een boekje over garantie en over de veiligheid.



Uiterlijk


Qua uiterlijk is de Acer Liquidmini op het eerste gezicht een zeer stijlvolle telefoon. Van dichtbij gezien kunnen we de telefoon nou ook weer niet classificeren als een juweeltje, maar de liquidmini mag er toch zeker wel wezen.

Dit komt met name door de subtiele chromen toevoegingen die Acer heeft gemaakt. Als we de telefoon van voren zien, is er aan zowel de boven- als onderkant een chromen strip geplaatst, wat de telefoon een afgewerkt uiterlijk geeft.





Aan de voorkant van de telefoon vinden we het 3,2 inch-scherm. Het gaat om een simpel TFT-scherm met een resolutie van 320 * 480. Het scherm is van matige kwaliteit en doet onder voor vele concurrerende telefoons die de afgelopen tijd uit zijn gekomen.
Boven het scherm zien we een speakertje en het logo. Onder het scherm heeft Acer de vier Android-toetsen geplaatst. Deze zijn opvallend anders vormgegeven dan dat we gewend zijn bij een Android-telefoon.

Op de achterkant vinden we bovenaan een 5 megapixel-camera, met daaronder nogmaals een logo en tevens een speakertje voor het afspelen van geluid bij het kijken van bijvoorbeeld een video.

Op de bovenkant van de telefoon heeft Acer links de aan/uit-knop geplaatst. Aan de andere kant zit een jack-plug om een koptelefoon of headset in te steken. Aan de onderkant vinden we alleen een microfoontje en de USB-poort.

Aan de linker-zijkant van de telefoon heeft Acer geen knoppen geplaatst. Aan de tegenovergestelde kant zijn twee toetsen voor het volume geplaatst, alsook een knopje waarmee de camera bediend kan worden.