2min

Tags in dit artikel

, ,

Gebruik

Android

Zoals veel andere fabrikanten heeft ook Acer de tijd genomen om een eigen skin te ontwikkelen voor haar telefoons. Deze skin heet simpelweg ‘Acer UI’.

Deze interface kent zowel voor- als nadelen ten opzichte van de normale Android-interface. Een mooie uitbreiding is bijvoorbeeld de mogelijkheid om de laatst geopende programma’s in te zien. Dit kan de gebruiker doen door op het hoofdscherm van links naar rechts te vegen. Er komen dan een stel miniaturen van vensters van de programma’s die als laatst gebruikt zijn naar voren.



Als je media-bestanden zoals foto’s en video’s op je telefoon hebt staan kan je deze bestanden op eenvoudige wijze inzien door op het scherm van rechts naar links te vegen.

Als de telefoon uit de slaapstand wordt gehaald is het bijvoorbeeld ook mogelijk om direct in te zien hoeveel telefoontjes je gemist hebt en hoeveel berichten je in je inbox hebt staan.

Door op het hoofdscherm van beneden naar boven te vegen komen de geïnstalleerde programma’s tevoorschijn. Standaard staan er al 8 programma’s op het hoofdscherm. Je kan vervolgens van links naar rechts of andersom door de programma’s scrollen.


Dit zijn allemaal goede toevoegingen van Acer, maar wel met een aantal haken en ogen. Bij de laatst beschreven functie komt er bijvoorbeeld een nadeeltje kijken dat de applicaties van het hoofdscherm altijd zichtbaar blijven, waardoor er dus een groot deel van het scherm wordt ingenomen door applicaties die je waarschijnlijk toch niet aan het zoeken bent.

Daarnaast is het ook niet mogelijk om de taakbalk naar beneden te slepen, maar moet je er met een vinger op drukken. Vervolgens kan je door naar links en rechts te vegen door de opties navigeren. Persoonlijk vind ik de standaard-oplossing van Android prettiger werken. Daarnaast zijn de widgets die normaal in de hoofdschermen van een Android-telefoon staan niet zichtbaar. Hiervoor moet eerst op een knopje worden gedrukt.