2min

Tags in dit artikel

, , ,

Inleiding & verpakking

Inleiding


Vandaag testen wij de BlackBerry Bold 9780. Research in Motion levert altijd goede smartphones af, maar heeft in het verleden nogal eens problemen gehad met het produceren van een goed touchscreen. Op dit toestel treffen wij dan ook geen touchscreen aan, maar wel onder andere een fysiek toetsenbord en het nieuwe BlackBerry OS 6. De BlackBerry Bold 9780 gaat over de toonbank voor een adviesprijs van rond de 400 euro.

BlackBerry’s kennen op dit moment een enorme populariteit in Nederland en dit komt vooral door de BlackBerry Messenger. Deze dienst kennen we beter als Ping, waarmee gratis tekstberichten kunnen worden verstuurd naar andere BlackBerry-gebruikers. Dit is natuurlijk een stuk interessanter en aantrekkelijker dan SMS-berichten, waarvoor je moet betalen terwijl je ook een gratis bericht kan verzenden wat het zelfde doet.



De 9780 is de opvolger van de 9700 Bold en zou veel sneller zijn dan zijn voorganger. Zo zou de 9780 bij gelijktijdig opstarten zelf al weer in stand-by gaan voordat de 9700 is opgestart. Ondanks deze verbetering duurt het nog behoorlijk lang voordat de BlackBerry volledig is opgestart en klaar voor gebruik is.

Verpakking


De BlackBerry Bold 9780 is goed verpakt in een mooie donkere doos, welke vol zit met extra accessoires. Jammer genoeg heb je aan een klein deel van deze toevoegingen helemaal niets. RIM pakt de BlackBerry namelijk universeel in. Hierdoor hoeft de fabrikant geen rekening te houden met het feit of het toestel naar de Aziatische, Amerikaanse of Europese markt gaat. Zo vindt men in de doos naast de normale stekker, ook twee andere aansluitingen voor andere delen van de wereld. Naast de oplader en deze drie stekkers vinden wij ook een headset, USB-kabel, CD-rom, handleidingen en een hoesje.



Research in Motion vult de doos dus goed en dit is zeker een pluspunt. Elke Nederlander ontvangt natuurlijk graag zo veel mogelijk extra’s en wij bij Techzine dus ook. Toevoegingen als een beschermhoesje zijn in onze ogen een leuke extra wat voorkomt dat je niet nog eens een duur hoesje moet aanschaffen nadat je al een dure telefoon hebt gekocht.