3min

Bedieningspaneel, aansluitingen en lades

Als je de OKI MC573dn bekijkt, valt allereerst het zeer forse bedieningspaneel en kleurendisplay op. Het ingebouwde schermpje heeft een diagonaal van 7 inch en is voorzien van een aanraaklaag. Deze is niet capacitief zoals het geval was bij de recent besproken Xerox WorkCentre 6515, maar resistief. Veegbewegingen worden niet ondersteund, maar je bent qua bediening niet beperkt tot de huid van je vinger of een speciale stylus. Heb je toevallig een pen in je hand, dan werkt dat ook.

img_20170120_172743

Naast het display is nog een forse verzameling fysieke knoppen aangebracht. Naast de cijfertoetsen voor het invoeren van faxnummers (en eventueel tekst) en de gebruikelijke start- en stop-knoppen, zien we daar ook exact dezelfde knoppen zitten als standaard op het display worden weergegeven: Copy, Scan, Print, Fax. Op zich handig als je elders in het menu zit op het display en je toch snel bij bijvoorbeeld de scaninstellingen wilt komen. img_20170120_172941 Rechts naast het bedieningspaneel van de OKI MC573dn, dat overigens ruim te verstellen is, zit een klepje met eronder een loze ruimte en een usb-aansluiting. Daar kun je een optionele module plaatsen met RFID-scanner voor het afdrukken na authenticatie met een pasje. Eronder aan de zijkant zit nog een klepje. Daar kun je een optionele wifi-adapter plaatsen (met ondersteuning voor Wi-Fi Direct). Aan de voorkant is verder nog een full-size usb-aansluiting aangebracht, voor scannen naar of afdrukken van een extern opslagmedium.

img_20170120_172948

Achterop zijn zoals gebruikelijk de overige aansluitingen terug te vinden. Usb-b en gigabit ethernet zitten achter een klepje, met daarin een uitsparing om dit klepje te kunnen sluiten nadat de kabel is aangesloten. De twee RJ11-aansluitingen voor de faxfunctionaliteit en het doorlussen van de verbinding naar een telefoon zitten op een wat merkwaardige plaats, namelijk achterop het bovenste deel van de machine. img_20170120_173401 Standaard is de OKI MC573dn voorzien van twee papierlades. In de ‘hoofdlade’ kunnen 250 vellen papier gelegd worden, in de handmatige invoer 100 vellen. Het is mogelijk om er nog twee lades met een capaciteit van elk 530 vellen bij aan te schaffen. In de adf kun je maximaal 50 vellen standaard papier kwijt, die vervolgens door de machine achter elkaar gescand worden. Voor al deze opgaves geldt dat het hier gaat om standaard papier van 80g/m2. Alle gangbare papierformaten kunnen worden afgedrukt. In de hoofdlade kun je A4, A5, B5, A6 en B6 kwijt, voor afwijkende formaten is er de handmatige invoertray. Wil je dubbelzijdig afdrukken, dan kan dat alleen met A4-, A5- en B5-papier. De adf kan A5, A5, B5 en A6 verwerken. img_20170120_173328 De OKI MC573dn is in eerste instantie bedacht als desktopmultifunctional. Ga je echter voor de extra lades, dan wordt het apparaat wellicht wat te hoog voor op een tafel of bureau. In dat geval is het mogelijk om er een kast/kabinet bij te kopen. Hierin kun je de consumables (papier, toner) kwijt en er zitten wieltjes onder. Dat laatste is handig, want een dergelijke configuratie til je niet meer zo eenvoudig op.