3min

Tags in dit artikel

, , ,

Verpakking en uiterlijk

Verpakking

De verpakking van de Acer Liquid mt is op zijn minst ‘anders’ te noemen. Van buiten valt er nog weinig op en lijk je met een normale doos te maken te hebben. Op de bovenkant staat de telefoon afgebeeld boven een plas vloeibaar metaal. Op de zijkanten zien we ook nog een aantal afbeeldingen van de telefoon terugkomen. Maar het gaat er natuurlijk om wat er ín de doos zit.



De telefoon wordt geleverd met een netstroom-adapter, USB-kabel, headset, een aantal handleidingen, een MicroSD-kaartje van 2GB met een SD-adapter en -heel netjes van Acer- een hoesje. Er zijn weinig fabrikanten die de moeite nemen om een passend hoesje mee te leveren voor je telefoon en dat terwijl er zó veel keus is op de smartphone-markt, dat het erg moeilijk is om een hoesje voor je telefoon te vinden dat überhaupt past.



Helaas laat de kwaliteit van de headset wel te wensen over, net als we al merkten bij de Liquidmini is ook dit een headsetje van matige kwaliteit. Geen in-ear’s, maar simpele oortjes waar je zelf het kousje omheen moet doen. Persoonlijk vind ik dat dit soort oortjes nooit lekker zitten en ik vermijd ze dan ook bijzonder graag. Dit is wat mij betreft dus hoe dan ook een aandachtspuntje voor Acer.

Uiterlijk

De Acer Liquid mt oogt zeer stijlvol en doet een beetje denken aan de gemiddelde Sony Ericsson Xperia-telefoon, al is dit natuurlijk een rasechte Acer.



De voorkant van de telefoon wordt grotendeels ingenomen door het scherm van 3,6 inch. Boven het scherm is het logo van Acer te zien, waarboven ook nog een speakertje geplaatst is voor tijdens het bellen. Aan de onderkant van het scherm zijn de bekende Android-toetsen gepositioneerd. De voorkant van de telefoon is voorzien van een vrij opvallende bolling. Acer maakt zelf niet duidelijk of hier ook een praktisch nut aan zit, dus we gaan er van uit dat dit slechts een ontwerpkeuze is geweest.



Op de achterkant is het meest opvallende onderdeel het klepje zelf, welke in ons geval is vervaardigd uit bruin koper. Helemaal bovenaan is de 5 megapixel-camera en een flitser terug te vinden. Daaronder is het Acer-logo nogmaals terug te vinden. Helemaal onderaan is een Dolby Mobile-speaker te zien.

Aan de rechter zijkant is een dubbele druktoets geplaatst waarmee het volume van de telefoon is te controleren. Een stukje naar onderen vinden we een focus-knop voor de camera. De andere zijkant van de telefoon herbergt geen enkele knop.

De bovenkant is voorzien van de aan-/uit-knop en een 3,5 mm jack-plug, maar daar blijft het niet bij. Het valt in eerste instantie helemaal niet op, maar er zitten drie ledjes onder de cover aan de bovenkant, waaraan af te lezen is of de telefoon bijna leeg is, er e-mail is ontvangen, of een telefoontje is gemist. In het geval van één van deze drie wordt er namelijk een batterijtje, envelopje of telefoontje weergegeven. Aan de onderkant is niets anders dan een USB-poort en een microfoontje terug te vinden.



Als we het klepje van de achterkant van de telefoon omhoog duwen zien we natuurlijk de ruimte waar de accu geplaatst kan worden, alsook die voor de Simkaart en het meegeleverde MicroSD-kaartje.