3min

Tags in dit artikel

, , ,

Verpakking en uiterlijk

Verpakking

De Optimus 2X wordt geleverd in een zwarte doos. De doos is voorzien van een huls waarop de telefoon te zien is, samen met de belangrijkste eigenschappen van de telefoon, zoals het grote scherm en de camera van 8 megapixels. Als de huls van de doos wordt geschoven zien we de telefoon al liggen achter een ‘deur’ van halfdoorzichtig plastic.



Inhoud

Als we de matte plastic deur open doen, zien we de Optimus 2X voor het eerst in volle glorie. Als we de telefoon en zijn bedje verwijderen, komen we bij de accessoires. LG levert naast de telefoon een handleiding, een micro USB-kabel en een in-ear headset. Persoonlijk ben ik erg tevreden over de toevoeging van de in-ears, deze headsets zitten vaak toch een stuk comfortabeler dan de doorsnee oortjes.



Wat betreft accessoires is LG echter toch nog wat karig geweest. De telefoon is immers voorzien van een micro HDMI-poort, maar een micro HDMI-kabel is nergens te bekennen. Zelf heb ik een dergelijke kabel niet zomaar thuis liggen en ik gok dat de gemiddelde consument net zo goed niet zo’n kabel tot de beschikking heeft. Dit is dus wel een gemis.

Uiterlijk

De Optimus 2X is vrij fors. In vergelijking met de HTC Incredible S die we eerder testten is de LG-telefoon toch bijna een halve centimeter langer. Dat is opvallend, aangezien beide telefoons een even groot scherm hebben.



De LG Optimus 2X heeft op de voorkant van het toestel natuurlijk het 4 inch scherm zitten. Boven dit scherm zit het logo, met rechts ernaast een 1,3 megapixel camera voor videobellen. boven het logo zit een speaker. Onder het scherm zitten de gebruikelijke Android-toetsen welke wit verlicht zijn. De voorkant is gemaakt van een plastic dat zeer glad aanvoelt. Mogelijk hetzelfde plastic als van de Google Nexus S. De zijkanten zijn mooi afgebold en het geheel voelt zeer prettig aan. Dat is natuurlijk erg fijn bij een touchscreen.

Op de achterkant van het toestel zien we bovenaan de andere camera, welke verantwoordelijk moet zijn voor foto’s van 8 megapixel. Onder de camera zit een LED die voor het nodige flitswerk zorgt wanneer het te donker blijkt te zijn. Onder deze twee onderdelen staat nog vermeld ‘with Google’, om maar te benadrukken dat er gebruik wordt gemaakt van een besturingssysteem van Google.



Op de bovenkant van het toestel vinden we van links naar rechts een 3,5mm jack-plug, de micro HDMI-poort en de aan/uit-knop. De bovenkant verdient nog even wat extra aandacht, maar helaas is dit niet in positieve zin. LG heeft er voor gekozen om de bovenste en onderste rand van de telefoon namelijk vrij scherp te maken, wat wij zien als een rasechte ontwerpfout. Wanneer je de telefoon tegen je oor drukt voel je direct waarom, tijdens een telefoongesprek zal je oorschelp er al gauw klaar mee zijn, omdat de scherpe rand gewoon pijn gaat doen.

Onderaan het toestel vinden we twee speakers en een micro USB-poort. Links op het apparaat heeft LG geen knoppen, noch poorten geplaatst, de rechterkant moet het doen met slechts twee toetsen voor het instellen van het volume.



Als we de telefoon openmaken zien we dat de accu niet bijzonder groot is, ongeveer de helft van de telefoon. Verder is er ook een Micro SD-poort, waarvoor geen kaartje is meegeleverd. De telefoon is echter standaard al voorzien van 8 GB aan opslagruimte.