2min

Inleiding en specificaties

Research in Motion heeft lang op zich laten wachten met de introductie van de eerste touchscreen-smartphones, maar het nieuwe tijdperk is voor de Canadezen inmiddels ook echt aangebroken.

De BlackBerry Torch is één van de eerste toestellen die een touchscreen huisvest. Met de introductie van het touchscreen komt natuurlijk ook een flinke rits aan veranderingen in het besturingssysteem kijken. Andere toestellen met een touchscreen werden echter nog geïntroduceerd met versie 5 van BlackBerry OS. Research in Motion is echter klaar met de ontwikkeling van de zesde versie van het BlackBerry OS en de Torch wordt ook geïntroduceerd met deze versie van het besturingssysteem. We zullen in deze review kort in gaan op de belangrijkste veranderingen van BlackBerry OS 6.



De Torch is in tegenstelling tot de Storm en Storm 2 voorzien van een volwaardig QWERTY-toetsenbord, naast het reeds genoemde touchscreen. Dit maakt de Torch een wat completere telefoon dan de twee eerder genoemde toestellen. Fervente BlackBerry-gebruikers worden met de Torch niet volledig in het diepe gegooid met alleen een touchscreen, maar kunnen voor het hevige type-werk ook nog terugvallen op het toetsenbord van deze slider-phone.

De BlackBerry Torch is leverbaar in drie kleuren, namelijk zwart, wit en rood. Het toestel kost in de winkel afhankelijk van de kleur respectievelijk 450 en 480 euro, de rode versie lijkt niet langer leverbaar.



Onderdeel Omschrijving
Processor Onbekend
Kloksnelheid processor 624 MHz
Besturingssysteem BlackBerry OS 6.0
Externe opslag Maximaal 32 GB, 4 GB micro SD-kaart meegeleverd
RAM geheugen 512 MB
Interne opslag 4 GB
Afmetingen 111 mm x 62 mm x 14,6 mm (LxBxD)
Gewicht 161 g (inclusief batterij)
Scherm 3.2" TFT scherm (capacatief)
Resolutie scherm 360 x 480 pixels
Netwerken HSDPA, UMTS, GSM, GPRS, EDGE
GPS-chipset Ja
Bluetooth Bluetooth v2.1 met A2DP
Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n
Connectiviteit (bedraad) Micro USB-poort, 3,5"-plug
Camera 5 megapixel met LED-flitser
Audio Ingebouwde microfoon en speaker
Batterij 1300 mAh lithium-ion
Spreektijd 330 minuten (2G), 320 minuten (3G)
Standby-tijd 432 uur (2G), 336 uur (3G)