2min

Tags in dit artikel

, , ,

Inleiding

We weten dat AMD met de HD6990 voor enige tijd de performance-kroon terug heeft gepakt. Maar hoe zit het eigenlijk met de budget-kant van de videokaarten?

AMD introduceert binnenkort de HD6450, welke de directe opvolger zal zijn van de HD5450. Voor een prijs van 40 tot 50 euro zal deze videokaart ook niet echt pijn gaan doen in de portemonnee.



Het mooie van de HD6450 is natuurlijk dat deze videokaart voor een lage prijs wél ondersteuning bied voor DirectX 11. Misschien lijkt dit niet zo belangrijk, maar zo goed als alle huidige en ook sommige oudere PC-games hebben inmiddels ondersteuning voor DirectX 11 en zo kan men met de HD6450 op een lage resolutie nog wel redelijk aan zijn of haar trekken komen.

AMD positioneert de HD6450 dan ook voornamelijk als een goede vervanger voor systemen met een on-board GPU. Flink gamen zit er naar alle waarschijnlijkheid niet in met deze kaart, maar dit zal nog blijken uit de benchmarks die we ook met deze videokaart uit zullen voeren.

Omdat deze videokaart slechts een maximaal verbruik van 27 Watt heeft zou de kaart ook makkelijk voorzien kunnen worden van een passieve koeling, wat natuurlijk grote voordelen met zich meebrengt in de gemiddelde PC waarvoor het kaartje bedoelt is. Geen geluidsproductie is natuurlijk ten alle tijden een voordeel.



AMD lijkt met de HD6450 de enige te zijn die een DirectX11-kaart in deze prijsklasse beschikbaar heeft. nVidia’s concurrentie komt van de GT420 welke reeds in 2009 werd uitgebracht, maar slechts DirectX 10.1 ondersteunt. Qua specificaties zou de HD6450 met het grootste gemak moeten winnen van nVidia’s concurrentie.