2min

Conclusie

Plantronics Manager Pro heeft op ons een uitstekende indruk achtergelaten, al baseren we deze uiteraard niet op een uitgebreide test maar een demo. Het feit dat het in de cloud draait, maakt ook ‘zwaardere’ functies mogelijk. De beschikbare rekenkracht daar is immers nagenoeg oneindig. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de functionaliteit van deze suite in de toekomst nog veel verder uitgebreid kan worden. Als beheerder word je verder ook niet opgezadeld met het onderhouden van de omgeving, want dat doet Plantronics eveneens in de cloud.

Het interessante aan Plantronics Manager Pro is dat het niet alleen de nodige mogelijkheden biedt voor de IT-admin van een bedrijf. Er zijn ook redelijk uitgebreide mogelijkheden om als manager een groep medewerkers beter aan te kunnen sturen. Denk hierbij aan de analyse van de daadwerkelijke gesprekken die gevoerd worden. Een verkoper die wat achterloopt op zijn targets kan aan de hand van de data uit Plantronics Manager Pro bijgestuurd worden, om een voorbeeld van een toepassing te noemen.

Voor wie?

Het is natuurlijk de vraag hoe interessant de wat meer geavanceerde functies van Plantronics Manager Pro zijn voor bedrijven. Het ‘basispakket’ met daarin eigenlijk al zo goed als alle mogelijkheden die je als IT-admin graag terugziet in een beheerpakket zal voor veel bedrijven waarschijnlijk al volstaan. Dat levert de mogelijkheden om het ‘gedoe’ rondom het managen van headsets binnen een bedrijf in goede banen te leiden. Zeker als het er veel zijn, kan dat behoorlijk wat tijdwinst opleveren door het vanuit een centrale locatie te doen.

Wil je wat dieper gaan dan alleen beheer, dan kun je voor de andere suites gaan, waarbij de Usage Analysis Suite de meest voor de hand liggende upgrade is. Conversation Analysis lijkt ons vooral interessant als je veel aan training doet voor je medewerkers, terwijl Acoustic Analysis er is als je aan bepaalde voorwaarden moet voldoen op het gebied van het welzijn van medewerkers.

Wil je nog meer informatie over Plantronics Manager Pro dan we in dit artikel hebben verwerkt, dan kun je die vinden via deze link.