3min

Tags in dit artikel

, , ,

Verpakking en uiterlijk

Verpakking


Wanneer we naar de verpakking van de Toshiba kijken zien we een strak design met enkel de merknaam en een rode bies over de doos lopen. Toshiba koos dit keer ervoor om geen afbeelding te plaatsen op de doos. Verder vinden wij ook geen specificaties op de doos. Enkel vinden wij de logo’s van verschillende software fabrikanten die Toshiba aanraad en standaard geïnstalleerd heeft.



Wanneer we de doos open maken treffen we een netjes verpakte laptop aan. Verder vinden we ook het netsnoer en twee boekjes met informatie over hoe je de laptop moet gebruiken en een uitleg over de garantie voorwaarden en andere belangrijke informatie. De laptop zelf is zoals we dit van Toshiba gewend zijn netjes verpakt in twee foam hoezen aan de linker- en rechterzijde van de laptop. Daarnaast plaatste Toshiba nog een beschermende hoes over het beeldscherm.



De meegeleverde boekjes zijn erg uitgebreid en voorzien je van de nodige informatie. Zelfs wanneer je nog nooit met een laptop of computer hebt gewerkt zal Toshiba middels een duidelijke uitleg je een heel stuk op weg kunnen helpen. Enerzijds vinden we het boekje met de titel "Aan de slag" en anderzijds treffen we een uitgebreide instructie handleiding aan. Het "Aan de slag" boekje voorziet je van alle informatie over bijvoorbeeld welke aansluiting de FireWire is en welke nou de USB. Voor mensen die minder bekend zijn met computers is dit boekje zeer handig. De gemiddelde bezoeker van deze website zal er echter niet naar omkijken en ze meteen in de dichtstbijzijnde vuilnisbak deponeren.

Uiterlijk


Wanneer we naar het uiterlijk van de Toshiba kijken valt het vooral op door zijn spiegelende witte kleur. Toshiba noemt deze kleur Luxe White Pearl met Matrix patroon. De Satellite L755-115 en de L755-17X zullen beide enkel in het wit verkrijgbaar zijn. Het matrix patroon treffen aan op de buitenzijde van van de laptop en de cover rondom het toetsenbord. Dit patroon valt het beste te omschrijven als kleine vierkanten blokjes die lichtgrijs van kleur zijn. De laptop is dan ook niet spierwit te noemen.



Echter is wit niet de enige kleur die in het uiterlijk van deze laptop wordt gebruikt. Zo vinden wij op de laptop stijvol geplaatste details in de vorm van een chromen bies. Deze treffen wij aan rondom de luidsprekers en de muisknoppen op het touchpad.

Erg jammer vinden wij het feit dat Toshiba ervoor heeft gekozen om de witte kleur niet door te trekken naar de onderzijde van de laptop. De witte kleur houdt nu op bij het bovenzijde van de toetsenbord cover waardoor de laptop halverwege zwart word. Het panel waar wij de media-aansluitingen vinden is nu dus zwart. Toshiba had naar onze mening de laptop meer af kunnen maken door ook de onderzijde ook te voorzien van een witte kleur.