1 min

Inleiding

Microsoft zal dit jaar een nieuwe Office-variant op de markt zetten. Het gaat natuurlijk om Office 365. Hoewel Office 365 gezien wordt als een online-variant van de reguliere Office-pakketten, is deze opvatting niet geheel terecht. Office 365 bevat namelijk een combinatie van Microsoft’s vier meest succesvolle businessproducten, waar ook Office natuurlijk onder valt.

Office 365 combineert namelijk niet alleen de verschillende Office-producten, maar ook Exchange, Sharepoint en Lync worden in het Cloud-jasje gegoten. Wellicht is Lync niet direct een bekende naam voor de meesten; maar wellicht doet Office Communicator bij deze mensen wel een belletje rinkelen. Office Communicator was namelijk de naam van deze software voordat het hernoemd werd.

Office 365 wordt geleverd met een interface die IT-beheerders voldoening zou moeten geven, dankzij de grote controle die deze biedt over een bedrijf. Daarnaast garandeert Microsoft een up-time van 99,9%, mocht deze garantie niet nagekomen worden, zal de gebruiker een financiële vergoeding krijgen. Dit alles gelukkig tegen een redelijke prijs. Afhankelijk van de uitvoering van Office 365 zal het pakket 9 tot 25,50 euro per gebruiker per maand kosten. Onderstaand een overzicht van de verschillende pakketten.

Microsoft zal Office 365 in juni 2011 lanceren.