2min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (1)

Als eerste behandelen we de benchmarks welke we in Mac OS X gedraaid hebben. Als eerste de beurt aan Geekbench, een applicatie die een score berekent op basis van verschillende aspecten zoals de processor, het geheugen en de harde schijf. Deze onderdelen worden getest met methodes als de Blowfish- en Mandalbroth-scalars.



In de volgende test gaan we aan de slag met een gelijksoortige benchmark, genaamd iBench. Deze test gaat net als Geekbench aan de slag met commando’s op basis van Floating Point- en Integer-berekeningen en test hierbij de processor. Ook hier wordt gebruik gemaakt van Blowfish- en Mandalbroth-scalars.



Xbench is een oudere test waarmee het volledige systeem wordt getest op basis van verschillende tests. Deze benchmark geeft per hardwarecategorie een score.



De laatste OS X-test die we draaien is er eentje met Adobe’s Photoshop CS5. We maken gebruik van de Speed Test welke ontwikkeld is door Club of One. In deze test wordt een action gestart waarna een aantal commando’s wordt afgewerkt in Photoshop. De tijd die hier uit komt is de score, hoe lager, hoe beter.



Wegens een gebrek aan vergelijkingsmateriaal kunnen we niet direct vaststellen hoe veel sneller de nieuwe iMac nou is geworden. Het is echter aannemelijk, gezien de resultaten, dat de sprong voorwaarts flink is.

De prestaties van de iMac en de MacBook Pro liggen opvallend dicht bij elkaar. Wel moet er rekening worden gehouden met de hogere prijs van de MacBook Pro. Puur prijstechnisch is de iMac een stuk beter dan de MacBook Pro.

Om de opstarttijd van de iMac te meten starten we het systeem op naar Mac OS X en houden we bij wanneer de Dock tevoorschijn komt. We hebben Mac OS X als meetlat genomen omdat dit normaliter het meest gebruikte systeem zal zijn op de iMac.

De gemiddelde opstarttijd van Windows in Bootcamp betrof overigens 54,14 seconden, mocht je toch de vergelijking willen maken. Bij het maken van deze vergelijking moet je echter niet denken dat de hardware van de iMac minder is dan die van bijvoorbeeld de Toshiba NB, welke in 68 seconden opstart. Door de tussenkomst van Bootcamp gaat er bij elke Windows-start op de iMac enige tijd verloren. Feit blijft wel dat de opstart naar Windows stukken trager is dan met de gemiddelde Windows-machine.