2min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (2)

Zoals eerder al vermeld kan Cinebench 11.5 in zowel Windows als Mac OS X gedraaid worden. We hebben beide versies gedraaid en de scores bleken niet geheel vergelijkbaar. Het leek ons echter sowieso een beter idee om Cinebench in Windows te draaien, zodat de scores werkelijk te vergelijken zijn.

Zoals in de grafiek te zien is, is de Core i5-processor van de iMac duidelijk minder snel dan de i7 van de MacBook Pro, maar steken de twee wel boven de rest uit, met kop en schouders.


We hebben gekozen om de game-tests zowel op een normale resolutie (1280 x 720) als een voor deze markt abnormaal hoge resolutie (1920 x 1080) te draaien. Bij sommige laptops zien we het probleem dat deze hoge resolutie niet weergegeven kan worden. Bij de iMac is dat echter geen enkel probleem en hadden we zelfs nog wel een treetje hoger kunnen gaan.

In Unigine Heaven wordt de iMac overschaduwd door de MSI GT663R, welke van huis uit bedoeld is om mee te gamen, maar wat wel een laptop is. De iMac doet zijn werk echter ook gewoon met een mobiele videokaart, maar is daarin dus wel minder goed dan deze MSI-laptop.


In HAWX 2 hebben we nog geen andere deelnemers dan de MacBook Pro en de iMac zelf. De twee inzendingen van Apple ontlopen elkaar bij de test op lage resolutie nauwelijks. De MacBook Pro kon de hoge resolutie niet weergeven.


De laatste benchmark is Far Cry 2. Deze game is al wat ouder, maar desalniettemin vrij heftig voor de gemiddelde laptop. In deze test scoort de iMac weer duidelijk beter dan de MacBook Pro, zoals ook het geval was bij Unigine Heaven.


Al met al kunnen we uit deze tests concluderen dat de mobiele videokaart in de iMac best goed werk weet af te leveren, maar dat de scores natuurlijk toch wel enigszins tegenvallen. Mac-producten worden helaas niet ontworpen om zwaar op te gamen en dat is natuurlijk wel jammer, vooral voor de prijs die men voor dergelijke producten moet neerleggen.