2min

Tags in dit artikel

, , ,

Conclusie

Uit de benchmarks valt te concluderen dat de iMac prima prestaties neerzet, zowel in Windows als in OS X, maar dat de scores in de game-benchmarks toch niet zo goed zijn als dat men verwacht voor een systeem van deze prijsklasse. Het mag duidelijk zijn dat Apple gewoon veel meer vraagt voor haar systemen dan de concurrentie en dat je qua hardware minder krijgt voor je geld, maar je daarmee wel van de voordelen van OS X mag genieten. Voor de één zijn die extra kosten het dubbel en dwars waard, de ander kan er slechts om lachen. Het is dan ook heel persoonlijk of je een iMac wel of niet zou willen. Wil je immers graag een Windows-systeem, dan zou ik mijn geld aan een concurrent besteden. Wil je graag een desktop-systeem dat OS X draait en ook nog vrij krachtig is, dan kan je met een iMac goed uit de voeten. Voor de echte power-users is er natuurlijk ook nog de Mac Pro. Voor de weinig vragende klanten zou een Mac mini ook goed genoeg kunnen zijn.

Apple innoveert qua uiterlijk en functies van de iMac niet veel, maar wees niet getreurd, want OS X Lion komt er aan. Met de nieuwe versie van het besturingssysteem van Apple zullen meer dan 250 nieuwe functies worden doorgevoerd en wordt de gebruikerservaring opnieuw op de schop genomen. Hierover meer wanneer OS X Lion is uitgebracht.

Voor degene die een extra bedrag overheeft voor gebruiksgemak en stijl is de iMac een zeer geschikt product. Voor iemand die liever graag een game speelt kan ik de iMac niet aanraden. Op zich is de iMac een prima product, maar de prijs is -zoals wel vaker bij producten van Apple- in eerste instantie gewoon een groot struikelblok. Echter, wanneer we bekijken hoe goed het systeem is afgewerkt, de mogelijkheden die het biedt, en dat alles in een behuizing waar tevens een IPS-paneel dat los al zo’n 600 euro kost, in zit verwerkt, mag je toch stellen dat dit systeem wel degelijk het geld waard is.
8.0
  • Stijlvol uiterlijk;
  • Groot, mooi scherm met hoge resolutie;
  • Sandy Bridge-processor geeft veel extra kracht;
  • OS X Lion krijg je gratis bij aanschaf;
  • FaceTime HD.
  • Hoge aanschafprijs;
  • Behuizing wordt vrij warm bij hoge belasting;
  • Harde schijf en andere onderdelen lastig te vervangen;
  • Qua game-prestaties geen topper.