2min

Tags in dit artikel

,

Conclusie

Llano is door de zwakke scores in de CPU-tests een moeilijke processor om een eenduidig oordeel op te plakken. Of je iets aan deze processor hebt, is immers volledig afhankelijk van je eisen.

Dat Llano geen krachtpatser is stond al van tevoren vast. Voor een zwaar systeem zal je dan ook echt verder moeten kijken. Als processor in een huis-, tuin- en keukensysteempje waar ook af en toe een game op moet kunnen gespeeld worden, is Llano echter meer dan genoeg.

Voor het zwaardere game-werk is Llano echter niet toereikend, maar ditzelfde kan des te meer van Sandy Bridge gezegd worden, deze processor biedt immers naast ondermaatse prestaties op dit gebied ook geen ondersteuning voor DirectX 11.

De mogelijkheid om het systeem uit te breiden met een videokaart uit de HD6000-serie is leuk, de kans is echter klein dat je toevallig al een geschikte kaart thuis hebt liggen. De beperkte mogelijkheden met combinaties van CPU en videokaart maakt het allemaal wel aardig onoverzichtelijk. De mogelijkheid om de taken te verdelen tussen CPU en GPU is echter wel een mooie toevoeging.

AMD plaatst Llano qua prijs recht tegenover de i3-processoren uit de Sandy Bridge-reeks. Het ligt aan de eisen van elke individuele consument welke processor de basis van een nieuw systeem zal vormen.

Al met al heeft AMD een gedurfd product op de markt gebracht. Qua rekencapaciteiten is Llano niet toereikend, maar qua grafische prestaties verdient AMD een pluim. Voor een simpel budget-systeem is Llano een zeer geschikte keus.
8.0
  • Goede grafische prestaties voor een APU;
  • Ondersteuning voor DirectX 11;
  • Houdt het hoofd koel;
  • Gaat zuinig met energie om;
  • Mooie prijs.
  • Mogelijkheid om APU samen te laten werken met videokaart is te karig;
  • Op puur reken-gebied geen enkele partij voor Intel-processoren.