1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Specifcaties en Techniek

Specificaties


Specificaties:
Router: Cisco Linksys E4200
WAN-poort 1
LAN-poort 4 (1000 Mbit)
USB-poort 1
Wireless A/B/G/N (300 + 450 Mbit) zowel de 2,4GHz als 5Ghz frequentie
Antennes 3 (Intern)




Techniek


De E4200 mag met recht een state of the art router genoemd worden. De titel die op de doos valt te lezen is dan ook niet voor niets Maximum Performance. De E4200 heeft een theoretische doorvoer snelheid van 450 Mbit/s en dit wordt mogelijk gemaakt door een 3×3:3 streamchip die het 5GHz signaal mogelijk maakt. Om deze snelheid te kunnen halen heb je echter wel een draadloze netwerkkaart nodig.

Verder ondersteund de E4200 ook UPnP AV Media Server. Hiermee kan je makkelijk media en gegevens delen en streamen tussen verschillende apparaten. Hiermee past de E4200 natuurlijk goed in een huishouden waarin veel apparaten met elkaar communiceren en zullen de veeleisende gebruikers veel gemak vinden bij deze functie.



Wat we echter missen op de router is de ondersteuning voor IPv6. Waar de router volledig gericht is op de toekomst met snelheden en technieken missen wij echter de ondersteuning die er wel aan zit te komen, namelijk ipv6. Dit is overigens wel iets dat met toekomstige firmware nog prima is op te lossen.