2min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties

Tot slot de prestaties van de router. De router ziet er weliswaar gelikt uit maar presteert die ook een beetje? Bij de Belkin kwam hier een grote zwakte bovendrijven, zou dit bij de Cisco Linksys E4200 ook gebeuren?


Als eerste kijken we naar de draadloze prestaties van de router, hoe goed presteert deze op een korte afstand. Deze router beschikt over zowel 2,4 Ghz- als 5 Ghz-band mogelijkheden, we hebben deze dan ook afzonderlijk van elkaar gemeten. Hierin is te zien dat de Cisco het redelijk doet.


Goed we plaatsen de laptop in een kamer op 25 meter afstand met enkele muren ertussen en doen dezelfde testen opnieuw. Kijken of de Cisco dan ook nog weet te presteren. Wat opvalt is dat de Cisco router weinig last heeft van het verlies in snelheid naarmate de afstand groter wordt. De andere routers hebben hier duidelijk meer problemen mee. Cisco heeft het hier dus goed voor elkaar.



De lan-snelheid wordt is meer een benchmark voor spek en bonen, ook deze router komt door deze test heen met een snelheid van 945 Mbit per seconde. Zoals je kan zien hebben maar weinig routers hier problemen mee.


De WAN-poort het mogelijke struikelblok van veel routers. Er wordt flink geïnvesteerd in het draadloze bereik en in de LAN-poorten, dat moet allemaal zo snel mogelijk zijn en de WAN-poort wordt dan nog weleens vergeten. Zoals je in bovenstaande grafiek kan zien niet bij Cisco. Zij zijn de eerste die echt een fatsoenlijke snelheid op de WAN-poort weten te realiseren in verhouding tot de LAN-poorten.