2min

Tags in dit artikel

, ,

Benchmarks (2)


De Tab 10.1 moet in de Caffeinemark-tests vaak zijn meerdere herkennen in de concurrentie, vooral de HTC flyer blijkt ongrijpbaar te zijn voor Samsung’s nieuwste tablet. In de Sieve-test scoort de Tab 10.1 echter nog een degelijke tweede plaats.


In de tweede test is het echter een ander verhaal. Zowel de Acer- als Asus-tablet zijn hier een stukje beter in dan de Tab 10.1.


De Logic-test van CaffeineMark is het absolute dieptepunt van de Tab 10.1. In deze test komt de tablet niet verder dan een laatste plaats, we mogen nu wel definitief stellen dat de Tab 10.1 geen hoogvlieger is wat betreft prestaties, op grafisch gebied na, natuurlijk.


In de andere tests lijkt de Tab 10.1 zich weer wat te hervinden en is de tablet constant in de top 3 terug te vinden.




In de uiteindelijke score van CaffeineMark behaalt de Galaxy Tab 10.1 een marginale derde plaats, de Asus EEE Pad Transformer blijft nèt iets achter. De score is redelijk te noemen, maar zoals al geconcludeerd, de Galaxy Tab 10.1 is geen uitgesproken krachtpatser. We zagen dit eerder al terug in kleine dingetjes gedurende het gewone gebruik van Android.

We hebben Samsung nog gevraagd waarom er is gekozen voor de Tegra 2 chip van nVidia, dit omdat de processor van de Samsung Galaxy S II uit eigen keuken een heel stuk sneller is. Hierop moest Samsung ons het antwoord schuldig blijven. De afweging is gemaakt in Korea en de exacte redenen zijn niet bekend. Toch hopen wij dat Samsung in de toekomst nog met een tablet op de markt komt die wel gebaseerd is op deze eigen chips.