Abonneer je gratis op Techzine!

Inleiding

Het is al weer langer dan twee jaar geleden toen Coolermaster zijn nieuwe HAF-serie introduceerde. De nieuwe ‘High Air Flow’-serie werd tijdens de lancering vertegenwoordigd door één behuizing: de HAF 932.

Spoedig volgden er meerdere behuizingen zoals de wat compactere 912 en 922, maar ook de HAF X – het topmodel van de serie. Tijden veranderen en zo ook de eisen en wensen die een gebruiker stelden aan een behuizing. Zo was een zwart interieur erg in trek; een eigenschap die zo’n beetje elke moderne behuizing heeft, zelfs die van 30 euro. Daarnaast kwam USB 3.0 op de markt en wilden mensen dat ook graag geïntegreerd op hun behuizing hebben. En als laatste was een belangrijke ontwikkeling die van de SSD’s. Deze zijn nu gemeengoed geworden, maar zijn vaak uitgevoerd in het 2,5”-formaat waardoor ondersteuning voor deze apparaten er nog niet altijd was.Coolermaster heeft nu dan ook een revisie gemaakt van de originele HAF 932 en bovenstaande drie eigenschappen toegevoegd. Zo werd de HAF 932 Advanced geboren, de behuizing die we vandaag aan de tand voelen.
Coolermaster heeft de term ‘Advanced’ al vaker toegepast; de CM 690 II is hier een voorbeeld van, waarbij de behuizing dus enkele functies extra biedt ten opzichte van het standaardmodel.

Deze behuizing is redelijk groot van stuk waardoor er ook intern bijvoorbeeld plek is voor een 360 mm radiator. De term HAF wordt dan ook eer aan gedaan door drie grote 230 mm ventilatoren bij de behuizing te leveren, tezamen met één 140 mm ventilator aan de achterkant.

Prijs


De HAF 932 Advanced kent een nagenoeg zelfde prijs als de gewone 932: voor omstreeks de 125 euro kan je er één bemachtigen. Het is hierbij wel fijn dat de behuizing standaard al komt met een stel degelijke ventilatoren waardoor je daar niet meer naar om hoeft te kijken.