4min

Tags in dit artikel

, , , ,

Verpakking en uiterlijk

Verpakking


Wanneer we naar de verpakking van de Arc S kijken zien we dat Sony Ericsson vasthoudt aan het design dat zij al een tijdje handhaven. De Arc S is namelijk geleverd in een mooi, ondanks de rode kleur, rustig ogend doosje met daarop weinig poespas. Zo zien we op de voorzijde van de doos de telefoon zelf afgebeeld met daarnaast het logo van Sony Ericsson en de type aanduiding van de smartphone. Daarnaast wordt je middels een logo’tje van een klein groen monstertje op de hoogte gesteld dat het hier om een smartphone gaat waarop het Android besturingssysteem is geïnstalleerd.



Wanneer we op de achterkant van de doos kijken zien we daar verschillende logo’s van gecertificeerde technieken waarover de Arc S beschikt. Daarnaast vinden we ook nog een vijftal informerende iconen over de features van de Arc S. De zijkanten van de verpakking zijn gehuld in het rood en dit wordt doorgetrokken naar de binnenzijde van de verpakking. Wanneer we deze namelijk openen zien we een volledig rode binnenkant. Enkel het ligbed waarin we de smartphone terugvinden is van een witte kleur. Wanneer we dit ligbed verwijderen zien we de noodzakelijke accessoires van de Arc S in de vorm van een headset en oplader waarvan de kabel tevens een USB-kabel is.



Uiterlijk


Zoals we eerder vermelden wijzigde Sony Ericsson enkel de processor van het toestel en is het uiterlijk dus ongewijzigd gebleven. Voor het design van de oorspronkelijke Arc huurde de fabrikant een heus team vol topdesigners in om de Arc tot een waar juweeltje te maken. De eye-catcher van de Arc is volgens Sony Ericsson de holle achterkant van het toestel. De feature voegt weinig toe aan de smartphone maar staat desalniettemin erg leuk en ligt fijn in de hand. Dat de smartphone slechts acht millimeter dik is helpt hier natuurlijk ook aan mee.



Daarnaast vinden we op de voorzijde van de Arc S opnieuw het energiezuinige 4,2 inch grote LED-scherm welke de kleuren lekker warm weergeeft. Ook de drie fysieke knoppen onder het scherm zijn nog steeds aanwezig. Een groot minpunt van de oorspronkelijke Arc waren de afgevlakte kanten zowel links als recht van deze knoppen. Hierdoor reageerde deze knoppen wanneer je deze aan de buitenkant aanraakte meer niet dan wel op hun opdracht. Bij de eerste inspectie van de telefoon leek het erop dat Sony Ericsson deze toetsen iets hoger in het toestel heeft laten plaatsten maar bij een uitgebreide test blijken deze twee buitenste toetsen nog steeds niet altijd goed te reageren op hun invoer. De update van Arc naar de Arc S had de uitgelezen mogelijkheid geweest om dit euvel te verhelpen. Jammer genoeg heeft Sony Ericsson deze kans laten liggen.



Inmiddels zijn we echter ook op het punt aanbelandt dat het misschien mooier was geweest om de fysieke knoppen gewoon weg te laten en te vervangen door ingebouwde touchknoppen.

Wij ontvingen van Sony Ericsson een wit exemplaar van de Arc S. Echter is de smartphone ook verkrijgbaar in het zwart. Zoals gezegd is dit bij ons exemplaar niet het geval en hier hoor je ons ook geen woord over reppen. De witte kleur staat de Arc S namelijk ontzettend goed en krijgt hierdoor een hele chique uitstraling. Naar onze mening komen de lijnen van de smartphone in het wit vele malen beter uit dan bij de zwarte versie. Jammer genoeg voelt de telefoon nog steeds niet stevig aan doordat de meest materialen bestaan uit plastic. Het lijkt er dus op dat er een compromis moest worden gesloten om de telefoon zo goedkoop te krijgen. Desondanks blijft de Arc S net als zijn voorganger wel een mooi ontworpen smartphone waar je zeker niet mee voor joker loopt.



Verder vinden wij op de achterzijde van de smartphone nog het Xperia logo terug samen met het logo van Sony Ericsson zelf. Ook vinden we op de achterzijde van het toestel natuurlijk de camera welke beschikt over een ruime acht megapixels met LED-flitser. Verder vinden we op de zijkanten van de smartphone nog een 3,5 inch ingang voor je oordopjes en een mini-USB-aansluiting en mini-HDMI-ingang. Als laatste vinden we nog drie fysieke knoppen waarvan twee het volume regelen en een de camera activeert.