2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Conclusie

Wanneer we naar de Arc S kijken van Sony Ericsson kunnen we concluderen dat de fabrikant qua prestaties de spijker op de kop heeft geslagen met de S versie van de Arc. De Arc kan gezien worden als een van de topmodellen van de Xperia lijn en doet na zijn update zeker qua prestaties weer helemaal mee in smartphoneland.

Echter zijn er ook mindere kanten aan de Arc S. Zo voelt de smartphone wat fragiel aan doordat Sony Ericsson voornamelijk gebruik heeft gemaakt van plastic materialen voor de behuizing. Daarnaast liggen, net als bij zijn voorganger, de twee buitenste toetsen op de voorzijde van de telefoon net iets te diep in de behuizing waardoor deze hun invoer te vaak niet registreren. Daarnaast voelen de knoppen wat goedkoop aan, dit soort toetsen moeten beter worden geïntegreerd door middel van touch-toetsen.

Het uiterlijk van de Arc S bleef hetzelfde als de oorspronkelijk Arc. Hierover zal je ons ook niet horen klagen aangezien de Arc zeker geen lelijke telefoon is en zeker in het wit er erg goed uit ziet (al blijft design een punt van persoonlijke smaak). Iets wat we wel minder vinden is de gladde coating die de telefoon heeft meegekregen van Sony Ericsson. Hierdoor glijd de telefoon relatief makkelijk uit je handen.

Ondanks dat de Arc S een stuk beter presteert door de update van de processor heeft de fabrikant jammer genoeg de minpunten van de eerste Arc ongewijzigd gelaten. Hierdoor is de Arc net als zijn voorganger een goed toestel maar zeker niet de beste. Vanwege de losse aanschafprijs van 355 euro beoordelen wij het toestel als goed, de prijs geeft de doorslag in deze beoordeling. Als we de prijs niet meetellen in onze beoordeling (in verband met abonnementen) komen we niet hoger dan redelijk.
8.0
  • Sterk verbeterde prestaties;
  • Uiterlijk;
  • Beeldscherm;
  • Niet heel stevig door plastic materialen;
  • Toetsen op voorzijde toestel te diep in behuizing;
  • Toetsen moeten gewoon worden vervangen door touch-toetsen;
  • Gladde coating;