2min

Tags in dit artikel

, ,

Exterieur

Licht kleur verschil als gevolg van verschillend materiaal gebruik.


Wat meteen opvalt aan deze behuizing toen ik hem ontdeed van zijn verpakking was de SD-kaart sleuf. Een gebruiker van SD-kaarten kan zeer eenvouding zijn (of haar) kaarten insteken om ze vervolgens uit te lezen. Direct naast de kaartlezer vinden zich de I/O-poort van de microfoon en stereo jackplug. De USB-poorten (twee totaal) zijn beide geschikt voor USB 2.0 maar slechts één voor USB 3.0. eSATA ontbreekt helaas bij deze behuizing, maar voor mij persoonlijk is dat geen gemis.

Als je naar de voorzijde van de unit kijkt zie je dat het van plastic vervaardigd is. Helaas is de kleur afwijkend van de voor de rest metalen behuizing wat in mijn ogen een cosmetisch minpunt is. Of dit overkomelijk is mag iedereen natuurlijk voor zichzelf bepalen.


De voorzijde van de behuizing is met een glanzende deur af te sluiten die mede door de gedegen bouwkwaliteit niet dicht valt. Zoals te verwachten van glanzend plastic, is het zéér vingervlek gevoelig en is het regelmatig met een zachte doek schoonmaken van de behuizing geen overbodige luxe.

Het ‘spiegel’ effect is op de bovenstaande afbeelding goed te zien.


Aartsvijand nummer één van electronica is misschien wel stof. Vandaar ook dat Cooler Master de kast voorzien heeft van een aantal stoffilters bij elke intake fan(positie). Zodoende zijn er een tweetal aan de voorzijde van de kast die eenvoudig te verwijderen zijn (om te reinigen). Inmiddels een bekend nadeel van filters is de reductie van de airflow als gevolg van de afnemende zuigkracht van de ventilator. Zou ik vroeger vrolijk worden van zo’n constructie inmiddels is het redelijk ingeburgerd ook in het midden- en laagsegment van de behuizingmarkt.



Op de foto hierboven ziet men één uitsparing voor een eventuele waterkoeling. Deze uitsparingen bevinden zich ook nog aan de onderzijde van de behuizing. Ondanks zijn formaat zou je dus een waterkoeling kunnen installeren voor maximale koeling en (wellicht) stilte.

Table of contents