2min

Conclusie

Samsung heeft met de Galaxy Note een interessante poging gewaagd om het gat tussen de smartphone en de tablet ietwat op te vullen. Dat is redelijk gelukt want met de Note krijg je eigenlijk een smartphone met een tablet-achtig scherm in handen. Het scherm is voor tablet-standaarden zonder meer aan de kleine kant maar desalniettemin wel erg fijn. Vooral voor het bekijken van websites en video’s is de Galaxy Note een prima apparaat.

Maar, de vraag is of er wel een toekomst is voor dergelijke apparaten. Vooralsnog zie ik namelijk nog geen echte behoefte hieraan. Dat komt voornamelijk door de omvang van de Note. Persoonlijk heb ik een telefoon liever in mijn broekzak dan in mijn tas. Met de Note is dat eigenlijk gewoonweg niet te doen omdat het apparaat te groot is.

Dat zou jammer zijn, want met de goede processor en het mooie scherm is de Note zeker wel een aardig product. Dankzij een schat aan accessoires zoals een goede headset, een vernieuwend hoesje en een stylus is de Note ook nog eens zeer compleet.

Al met al is de Note een uitstekend en fijn product maar helaas geen Must Have. De consument wil tegenwoordig een smartphone met een redelijk groot scherm maar ik vrees dat deze net iets te groot is. De grote vraag is dan ook of de consument wel zit te wachten op een dergelijke telefoon/tablet-hybride, Samsung zal er waarschijnlijk zelf werk van moeten maken om de Note aan de man te brengen, anders is het toestel waarschijnlijk een kort leven beschoren.
10.0
  • Goed presterende processor;
  • Camera levert goed werk af;
  • Goede en slimme accessoires;
  • Slimme gestures verwerkt in TouchWiz UX-interface;
  • Scherm is ontzettend mooi;
  • Gebruik van Stylus kent grote nadelen;
  • De Note is gewoon te groot;